Ελλάδα|18.05.2020 11:12

Πώς άνοιξαν τα εμπορικά κέντρα - Ποιοι κανόνες ισχύουν

Newsroom

Με τη λήψη μέτρων ασφαλείας και προστασίας αλλά και με ελεγχόμενη είσοδο άνοιξαν σήμερα τις πύλες τους τα εμπορικά κέντρα μετά από δύο μήνες αναστολής της λειτουργίας τους λόγω του κορονοϊού. Οι πελάτες εισέρχονται ανά συγκεκριμένο αριθμό, καθώς δεν επιτρέπεται να υπάρχει περισσότερα από ένα άτομο σε χώρο εμβαδού 10 τετραγωνικών. Ωστόσο, τα μεγάλα πολυκαταστήματα καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει πολύς κόσμος ούτως ή άλλως στους χώρους του.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και για το προσωπικό αλλά και για τους πελάτες εντός των καταστημάτων, ενώ στους υπόλοιπους χώρους των εμπορικών κέντρων, είναι προαιρετική.

Όπου υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες απαγορεύεται η χρήση των ασανσέρ, τα οποία θα χρησιμοποιούνται μόνο άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ όπου δεν υπάρχουν σκάλες, ισχύει το μέτρο για το 40% της χωρητικότητας των ανελκυστήρων.

Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα επαναλειτουργούν και κάποια άλλα καταστήματα παροχής υπηρεσιών, όπως διαιτολόγοι, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, υπηρεσιών στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις), αλλά και υπηρεσιών που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες και δραστηριοτήτων βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.

Κορονοϊόςmallεκπτωτικό χωριόεμπορικά κέντραάρση μέτρων