Ελλάδα|18.05.2020 14:56
Γενοκτονία των Ποντίων: Φωταγωγείται η Βουλή το βράδυ της Τρίτης
NewsroomΜε ένα συβολικό λογότυπο - μήνυμα θα φωταγωγηθεί το βράδυ της Τρίτης (19/5) το κτίριο της Βουλής για να τιμηθεί η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Με αυτή τη συμβολική πράξη το Ελληνικό Κοινοβούλιο δηλώνει την άσβεστη ιστορική μνήμη και το διαρκές αίτημα της ιστορικής αποκατάστασης για την εξόντωση των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου. Στις 9.30 το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης.
Στις 24 Φεβρουαρίου 1994, η Βουλή αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων από το τουρκικό κράτος και ψήφισε ομόφωνα τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Διαβάστε ακόμη
- Μητσοτάκης: Οι συμφωνίες για γεωτρήσεις εγγυώνται την ασφάλεια απέναντι σε όσους αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
- Οσμή πολέμου στη Μέση Ανατολή: Η έκπληξη Τραμπ για τη στάση του Ιράν - Προετοιμασίες στη Σούδα και κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
- Ζημιές σε υποδομές και δρόμους της Λήμνου μετά την κακοκαιρία - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
- Άννα Μάσχα στο ethnos.gr: «Δεν με απασχολεί αν κάτι χαρακτηρίζεται εμπορικό ή εναλλακτικό, με νοιάζει να είναι αληθινό»