Ελλάδα|20.05.2020 19:44

How it works: Το νέο τεύχος έρχεται με το Εθνος της Κυριακής (24/5)

Newsroom

Το περιοδικό θέτει ερωτήματα για τον άνθρωπο, τον κόσμο γύρω μας, τη φύση αλλά και ολόκληρο το σύμπαν με μοναδική ύλη και συναρπαστική θεματολογία. Kάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, μαζί με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διάσημο αγγλικό περιοδικό How it works! Ένα περιοδικό επιστήμης και τεχνολογίας γεμάτο με συναρπαστικές πληροφορίες για τον κόσμο μας και το σύμπαν. 

Στο τεύχος που κυκλοφορεί

Μικροοργανισμοί στο ανθρώπινο σώμα: Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς

Τα μυστικά του πρώιμου σινεμά: Από αιωρήσεις πάνω από γκρεμούς μέχρι απίθανες ανατομίες, πώς δημιουργούνταν τα ειδικά εφέ την εποχή του βωβού κινηματογράφου.

Πώς συνομιλούν οι δορυφόροι με τη Γη; Ανακαλύψτε πώς αυτά τα μάτια στον ουρανό μας κρατούν όλους συνδεδεμένους από το διάστημα.

Ανακαλύπτοντας τα νησιά της Πολυνησίας: Σαλπάροντας προς το άγνωστο πάνω σε χειροποίητα κανό, δείτε πώς αυτοί οι ικανότατοι θαλασσοπόροι κατέκτησαν την πατρίδα τους πριν από χιλιάδες χρόνια

Πώς να πιλοτάρετε ένα διαστημόπλοιο: Πιάστε τα χειριστήρια και μάθετε πώς είναι οι διαστημικές πτήσεις.

Φονικά χημικά: Η φύση διαθέτει ορισμένες τρομακτικά θανάσιμες ουσίες, αλλά μπορούμε να είμαστε ασφαλείς αν τις κατανοήσουμε.

Τι ήταν η ποταπαγόρευση; Πώς μια απαγόρευση του αλκοόλ διάρκειας 13 ετών πριν από 100 χρόνια, οδήγησε στα πιο μεθυσμένα χρόνια της αμερικανικής ιστορίας

Πώς να βελτιώσετε την όρασή σας για πάντα

Η τεχνολογία πίσω από την τηλεόραση: Από τις CRT στις 4Κ, από τις OLED στις HDR, ανακαλύψτε τι σημαίνουν τα ακρωνύμια που σημάδεψαν τη μεταμόρφωση της τηλεόρασης.

Φυτά σε άλλους πλανήτες: Με ποιο τρόπο θα επιβίωναν τα δάση σε έναν άλλο πλανήτη και πώς θα ήταν.

how it worksΕΘΝΟΣ της Κυριακής