Ετσι θα ανοίξει η εστίαση στις 25 Μαΐου: Τραπεζομάντηλα με qr code για παραγγελίες!
NewsroomΟ λέκτορας υγιεινής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνος Ντελέζος, εξηγεί την προσπάθεια που καταβάλουν οι ειδικοί ώστε να μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τους πελάτες στο ελάχιστο. Κάτι τέτοιο, μπορεί να συμβεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που έρχεται να «λύσει» τα χέρια.
Δουλεύουμε πάνω σε τρόπους για το πώς θα μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τον πελάτη. Μία λύση είναι πάνω σε τραπεζομάντηλο να τυπώνεται qr code και να σκανάρουμε με το κινητό και να στέλνουμε την παραγγελία κατευθείαν στην κουζίνα. Αυτό θα γίνεται με τραπεζομάντηλα μιας χρήσης» είπε ο κ. Ντελέζος και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα «σερβίρουμε τα καθαρά με γάντι, μαζεύουμε τα "βρώμικα τραπέζια" χωρίς γάντι. Γίνεται απολύμανση και κάθεται ο επόμενος πελάτης»
Οσον αφορά στις κουζίνες, τόνισε: «Μάσκα ή ασπίδιο λέει η οδηγία του ΕΟΔΥ. Αναπτύσσονται ωστόσο υδρατμοί από τα φαγητά που ψήνονται και θα είναι πολύ πιο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός. Εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολες οι κουζίνες. Στη φούρια της δουλειάς, δεν μπορεί να τηρήσει ο εργαζόμενος πάντα τις αποστάσεις». Ο καθηγητής τόνισε ότι «έγιναν τραγικά λάθη κατά την περίοδο της καραντίνας. Ψέκαζαν ανθρώπους οι δημοτικές υδροφόρες, ψέκαζαν τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ».
Ξεκαθάρισε τέλος ότι «φρούτα, λαχανικά να τα σαπουνίζουμε, απαγορεύεται δια ροπάλου. Νερό και ξύδι και κατόπιν ξέπλυμα».
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός των συλληφθέντων» - «Κουμπάρος του Ανδρουλάκη μέσα στους 14»
- Σοβαρές απειλές καταγγέλλει ο Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα χθες για τον 'Φραπέ' και μου είπαν 'θα έχεις την τύχη του Καραϊβάζ'
- Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
- Στιγμές αγωνίας στη ΛΕΑ αυτοκινητόδρομου: Αστυνομικός σώζει μωρό που πνίγεται με το φαγητό του