Ελλάδα|26.05.2020 15:34

ΕΛΤΑ: Αυτό είναι το επετειακό γραμματόσημο για το Συμβούλιο της Ευρώπης

Σοφία Σπίγγου

Εβδομήντα χρόνια από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εν όψει της ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη το επετειακό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, τα ΕΛΤΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προχώρησαν στην έκδοση ενός επετειακού γραμματοσήμου για τα 70 χρόνια του Συμβουλίου. Το γραμματόσημο, που φιλοτέχνησε ο γνωστός ζωγράφος Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Κατζουράκης, απεικονίζει τον Παρθενώνα, βάση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, και ένα σμήνος γερανών (σ.σ.: κατά την αρχαιότητα ήταν σύμβολο της Δικαιοσύνης), που πετάει ανοδικά.

Η παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου έγινε σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, από τον κ. Τσιάρα, παρουσία του γενικού εμπορικού Διευθυντή των ΕΛΤΑ Γιώργου Κατρή, του γενικού διευθυντή  Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛΤΑ Ησαΐας Τσιτόγλου και της υπηρεσιακής γενικής γραμματέως Βασιλικής Γιαβή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανέφερε ότι είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις οι οποίες ακυρώθηκαν, αλλά «μία από τις πρωτοβουλίες που λάβαμε ήταν να φτιάξουμε αυτό το συλλεκτικό γραμματόσημο με σκοπό αφενός να αναδείξουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία της χώρας μας και αφετέρου να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στο μελλοντικό χρόνο για τη δική μας προεδρία».

Ο κ. Κατρής ανέφερε ότι το επετειακό γραμματόσημο είναι αρωγός του πολιτισμού και είναι  ουσιαστικά συνδεδεμένο με την ελληνική σημαία, όπου με καθαρά συλλεκτικό σκοπό θα μπορέσουμε να αποτυπώσουμε σε βάθος του χρόνου την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μαζί με το γραμματόσημο, ανέφερε ο κ. Κατρής, πλέον της επετειακής γραμματοσειράς, τα ΕΛΤΑ δημιούργησαν και ένα συλλεκτικό λεύκωμα το οποίο περιλαμβάνει και ειδικούς ανάλογους φακέλους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τόνισε ότι τα ΕΛΤΑ, είναι θα είναι αρωγός στον Πολιτισμό.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των ΕΛΤΑ δώρισαν τιμητικά στον κ. Τσιάρα την νέα επετειακή γραμματοσειρά, με τον αριθμό «1».

Συμβούλιο της ΕυρώπηςΕΛΤΑγραμματόσημο