Κορονοϊός: Δέκα νέα κρούσματα σε 24 ώρες και ένας νεκρός στη χώρα μας
NewsroomΓια την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού ενημερώνει αυτή την ώρα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα τα νέα κρούσματα στη χώρα μας είναι 10 με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στις 2.892. Από αυτά το 55% αφορά άνδρες, ενώ 628 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επιπλέον στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 18 άτομα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.3 % έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ακόμη εκτός ΜΕΘ έχουν βγει 101 άνθρωποι. Τέλος έχουμε έναν νέο θάνατο με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 173. Οι 52 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 160.991 κλινικά δείγματα.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων