Ελλάδα|27.05.2020 21:46

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για απόπειρα εμπρησμού σε πολυκατοικία

Newsroom

Δύο άτομα συνελήφθησαν και άλλα δέκα προσήχθησαν -όλοι τους φέρονται να κινούνται στον οργανωμένο αντιεξουσιαστικό χώρο-, ενώ η αστυνομία την τελευταία στιγμή απέτρεψε προσπάθεια εμπρησμού με αυτοσχέδιους μηχανισμούς στο σπίτι του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Σταμάτη, στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι εδώ και πολλές μέρες η αστυνομία είχε πληροφορίες για την παράνομη δράση των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι ηλικίας 27 και 28 ετών και βρίσκονταν στα ίχνη τους. 

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ο 28χρονος  εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο στην Καλαμαριά και να παρατηρεί επιμόνως πολυκατοικία της περιοχής, στην οποία μετά από λίγο ο 27χρονος εναπόθεσε στο έδαφος, από σακίδιο πλάτης, δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς - εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να ενεργοποιήσει με τη χρήση φλόγας.

Αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, ενώ λίγο αργότερα εντοπίσθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο 28χρονος να επιβαίνει στο ίδιο ποδήλατο και συνελήφθη.

Ακολούθησαν έρευνες σε τέσσερα σπίτια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις οποίες διέμεναν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4 πυροτεχνικές κατασκευές, χειροβομβίδα - δακρυγόνο, σφεντόνα και τρία μεταλλικά μπουλόνια, πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό, πτυσσόμενο μαχαίρι, σπρέι πιπεριού, ποσότητες κάνναβης, και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι-usb, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση. Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν, προσήχθησαν δέκα ακόμη άτομα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα έκρηξης, απόπειρα εμπρησμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, από τις οποίες μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί φωτοβολίδων και περί ναρκωτικών, αντίσταση και απείθεια.

σπίτιααντιεξουσιαστέςΕΛΑΣ