Ελλάδα|24.09.2020 11:32

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης - Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας

Newsroom

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού».

Οι δηλώσεις έγιναν έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ όπου σήμερα σημειώθηκε βομβιστική ενέργεια και όπου άμεσα μετέβησαν επιτόπου η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ. «Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», δήλωσε η Υπουργός στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο για υλικές ζημιές, καθώς η Αστυνομία αμέσως μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα απέκλεισε την περιοχή και δεν απειλήθηκαν ζωές.

Το Ποτάμι

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης  είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Το Ποτάμι εκφράζει συμπαράσταση στους εργαζόμενος και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής και σημειώνει: «Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων».

Βούτσης: «Απερίφραστη καταδίκη»

«Είναι απερίφραστη και αυτονόητη η καταδίκη του γεγονότος. Η Δημοκρατία έχει πάντοτε τον τρόπο να αποτρέπει την εισβολή του φόβου και του τρόμου στο πεδίο και την εξίσωση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, όπως οι εμπνευστές τους θα ήθελαν» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά τη βομβιστική ενέργεια στις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ σήμερα τα ξημερώματα.

ΚΙΝΑΛ: «Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται»

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

Το ΚΚΕ για την επίθεση

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

βόμβαβόμβα ΣΚΑΪΣΚΑΪΟμάδα Λαϊκών Αγωνιστώναντιτρομοκρατική