Ελλάδα|29.05.2020 13:57

Λογοθεραπεία και εργοθεραπεία με αιτήσεις μέσω του gov.gr

Newsroom

Λογοθεραπεία και εργοθεραπεία χωρίς ταλαιπωρία για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών υπόσχεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο μέσω του νέου νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο καθιερώνει μέσω του gov.gr την ηλεκτρονική αίτηση και υποβολή εγγράφων για την αποζημίωση ειδικών θεραπειών, όπως οι προαναφερθείσες. Πρακτικά ο πολίτης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου, θα κάνει την αίτησή του και  θα υποβάλει ψηφιακά τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ακολούθως, ο ΕΟΠΥΥ θα παραλαμβάνει την αίτηση, θα την ελέγχει, θα εκκαθαρίζεται και θα πιστώνονται στους δικαιούχους τα χρήματα.

Επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που έχει τίτλο «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» και συνέταξε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών μετατρέπει σε νόμο του κράτους την άυλη συνταγογράφηση, η οποία έχει αρχισει να εφαρμόζεται αλλά έως τώρα προβλεπόταν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία έπρεπε να κυρωθεί από τη Βουλή.

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι, σύμφωνα με το υπουργείο, η προώθηση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, η προσέλκυση επενδύσεων, η απλούστευση και επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών για την χορήγηση ενισχύσεων και η ενίσχυση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, με το σχέδιο νόμου δίνονται επιπλέον κίνητρα για την ενίσχυση του τομέα οπτικοακουστικών έργων, όπως η αύξηση του cash rebate από 35% σε 40% επί των επιλέξιμων δαπανών της παραγωγής, καθώς και η διεύρυνση των δικαιούχων ενίσχυσης. Επίσης, η διαδικασία ελέγχου για το cash rebate συντομεύεται χρονικά σε πολύ σημαντικό βαθμό, τόσο όσον αφορά τη  διαδικασία αξιολόγησης και υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων όσο και τη διαδικασία πιστοποίησης και χορήγησης της επιδότησης. 

ΕΟΠΥΥgov.grψηφιακή διακυβέρνησηλογοθεραπεία