Ελλάδα|01.06.2020 10:48

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Θερμοκρασίες για παραλία το τριήμερο

Newsroom

Έντονη αστάθεια αναμένουμε σήμερα το απόγευμα σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας με αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων που ίσως συνοδεύονται από χαλάζι όπως επίσης και έντονους κεραυνούς.

Οι συνθήκες αυτές ευνοούν πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο και χρειάζεται προσοχή. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Αττική όπου στο διάστημα 4 με 8 το απόγευμα θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες πιθανόν και χαλάζι. Καταιγίδες αναμένονται και στην Θεσσαλονίκη προς το απόγευμα νωρίς βράδυ.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί μέχρι και την Τετάρτη με καταιγίδες να εκδηλώνονται αρχικά στο Αιγαίο και το μεσημέρι – απόγευμα και σε ηπειρωτικές περιοχές με έμφαση κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Από Πέμπτη και έπειτα φαίνεται πως ο καιρός θα εναρμονιστεί με την εποχή με θερμές αέριες μάζες να κινούνται από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς τη χώρα μας ανεβάζοντας την θερμοκρασία κοντά στους 32 με 34 βαθμούς κελσίου με έμφαση την κεντρική και νότια χώρα. Παρόλα αυτά ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας το οποίο θα κινηθεί βορειοανατολικά θα δώσει κάποιες βροχές ή και καταιγίδες το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια μεταφέροντας και σκόνη από την Αφρική.

Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές ήπιος ευνοώντας και τα μπάνια στη θάλασσα ιδιαίτερα το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα.

καιρόςΑγίου Πνεύματος 2020