Ελλάδα|02.06.2020 16:26

Θεσσαλονίκη: Τεμάχισε τη φίλη του και την έκαψε στη σόμπα

Newsroom

Την άκρη του νήματος στο κουβάρι της υπόθεσης με την εξαφάνιση της 40χρονης από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, μία υπόθεση που βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το Δεκέμβριο του 2018, εντόπισαν οι αστυνομικοί και προχώρησαν στη σύλληψη 38χρονου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε βάρος της.

Κατά την απολογία του ο συλληφθείς αρνήθηκε ότι τη σκότωσε, ισχυριζόμενος ότι ότι η γυναίκα έχασε ζωή της από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Παραδέχθηκε, ωστόσο και μάλιστα περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ότι μετά το θάνατό της, έκοψε με κοπίδι τα άκρα της, τεμάχισε το πτώμα της και στη συνέχεια πέταξε τα κομμάτια στη σόμπα. «Δεν τη σκότωσα, πέθανε από υπερβολική δόση. Φοβήθηκα ότι θα κατηγορηθώ για το θάνατό της και δεν απευθύνθηκα στις Αρχές. Την τεμάχισα και την έκαψα στη σόμπα. Ήταν επιθυμία της να αποτεφρωθεί μετά το θάνατό της», φέρεται να ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ο συλληφθείς. 

Να σημειωθεί ότι θύτης και θύμα ήταν τοξικομανείς. Το περιστατικό σημειώθηκε στο σπίτι του 38χρονου, στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 

Μετά το θάνατο της γυναίκας ο 38χρονος  μετέβη στο σπίτι του θύματος, απ’ όπου αφαίρεσε κάρτες ανάληψης και άλλα προσωπικά της αντικείμενα, προβαίνοντας τμηματικά σε αναλήψεις χρηματικού ποσού και σε οικονομικές συναλλαγές με διάφορες επιχειρήσεις. Στην απολογία του στην ανακρίτρια ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι αποσπούσε χρήματα από τους λογαριασμούς της γυναίκας.

Μάλιστα, ο 38χρονος, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του, επιχείρησε να σκηνοθετήσει υποτιθέμενη φυγή της γυναίκας στο εξωτερικό. Όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς, υπέπεσε σε σειρά αντιφάσεων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλειδιά του διαμερίσματος της 40χρονης και ένα καλοριφέρ που αφαίρεσε από το διαμέρισμά της. 

Τα ίχνη της γυναίκας είχαν χαθεί από το Δεκέμβριο του 2018, ωστόσο, επειδή έμενε μόνη της και φέρεται ότι δεν είχε στενούς συγγενείς, κανένας δεν την αναζήτησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός, ο οποίος ήταν γείτονας της 40χρονης, αντιλήφθηκε τη για καιρό απουσία της γυναίκας και ειδοποίησε συναδέλφους του. Μετά από έρευνες οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει κίνηση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και αφού έγινε άρση και του τηλεφωνικού της απορρήτου, έσφιξε ο κλοιός για τον 38χρονο

αστυνομίαεξαφάνιση