Ελλάδα|17.12.2018 17:46

Προφυλακίστηκαν 25 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ

Newsroom

Συνολικά 25 κατηγορούμενοι από τους 34 συλληφθέντες για τη διακίνηση ναρκωτικών μέσα και γύρω από το ΑΠΘ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, μετά τις απολογίες τους στην Ε' ειδική ανακρίτρια που διενεργεί την κύρια ανάκριση. Στη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται περισσότερα από 77 άτομα, κατά  πλειοψηφία Αλβανοί αλλά και Σύροι, Αλγερινοί και άλλοι.  

Οι συλληφθέντες απολογήθηκαν ανά ομάδες και την περασμένη Παρασκευή προφυλακίστηκαν δέκα άτομα. Στις 16 Δεκεμβρίου ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκαν άλλοι πέντε κατηγορούμενοι από τους οποίους οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της διακίνησης ναρκωτικών που τους αποδίδονται, λέγοντας ότι είναι χρήστες που βρέθηκαν στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για να προμηθευτούν μικροποσότητες χασίς. Οι περισσότεροι απ' αυτούς απεικονίζονται σε φωτογραφίες που εξασφάλισαν οι αστυνομικοί και καταδεικνύουν την εμπλοκή τους σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών, όπως προκύπτει από τη δικογραφία.

ΑΠΘσυλληφθέντεςδιακίνηση ναρκωτικών