Ελλάδα|06.06.2020 20:44

Αγίου Πνεύματος 2020: Η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων μετά την καραντίνα

Newsroom

Πρώτη απόδραση μετά την καραντίνα και οι εκδρομείς εκμεταλλεύτηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να χαλαρώσουν και να ταξιδέψουν. Η έξοδος των εκδρομέων είναι μαζική. Τα πλοία έφυγαν σχεδόν γεμάτα για τους νησιωτικούς προορισμούς, πληρότητα υπήρξε και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, ενώ αυξημένη ήταν και η κίνηση στις εθνικές οδούς όπου σχηματίστηκαν ουρές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, από την Παρασκευή και μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί από την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και από την Αθηνών-Λαμίας, πέρασαν περισσότερα από 92.000 οχήματα, φτάνοντας στα επίπεδα του 2018. Η πτώση σε σχέση με το 2019 είναι της τάξεως μόλις του 20%. Χιλιάδες είναι και οι Αθηναίοι που επέλεξαν να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής. Μόνο την Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά και για τον Αργοσαρωνικό κίνησαν σχεδόν 22.000 επιβάτες, ενώ άλλοι 8.000 μετακινήθηκαν από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Αυξημένη ήταν και το Σάββατο η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, με τους επιβάτες να φορούν τις μάσκες ασφαλείας αλλά να μην κρατούν πάντα τις απαιτούμενες αποστάσεις, που είναι υποχρεωτικό μέτρο. Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων από την Παρασκευή βρίσκονται σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Οpen:

καραντίναλιμάνιαΑγίου Πνεύματος 2020εθνικές οδοί