Ελλάδα|08.06.2020 12:56

Λιγότεροι οι παραβάτες και τα πρόστιμα κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Newsroom

Λιγότερα μέτρα, μειωμένος κι ο αριθμός των παραβάσεων από επιχειρήσεις που δεν τηρούν το γράμμα του νόμου, αναφορικά με τις προσταγές της κυβέρνησης για τον κορονοϊό. Τα μικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Αστυνομίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, διενήργησαν, κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Από την Παρασκευή 5 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 7 Ιουνίου διενεργήθηκαν συνολικά 163 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 6.300€.

Σε Αθήνα, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη, Ψυχικό, Γλυφάδα διενεργήθηκαν 39 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 4.200€, στη Θεσσαλονίκη 78 και 2.100€, αντίστοιχα, ενώ στην Πάτρα σε 46 ελέγχους δεν διαπιστώθηκε ούτε μια παράβαση.

Οπως αναφέρει η ΕΑΔ, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα καλύπτοντας το σύνολο της επικράτειας σε συνεργασία με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας (ανά περιοχή αρμοδιότητας οικείου ΟΤΑ).

μέτρα κορονοϊόςΑγίου Πνεύματος 2020πρόστιμαπαραβάσεις