Ελλάδα|17.12.2018 20:46

Θεσσαλονίκη: Χωρίς Μπουτάρη πέρασε ο τελευταίος προϋπολογισμός της διοίκησής του

Τίμος Φακαλής

Χωρίς την παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή στην Κωνσταντινούπολη εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2019-ο τελευταίος της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη

Τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2019, παρουσίασε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 17/12, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, χαρακτηρίζοντάς τον πλήρως ισοσκελισμένο, ρεαλιστικό και αναπτυξιακό.

Όπως είπε «ανέρχεται σε 390.700.000 ευρώ, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο είναι κατά 9.000.000 ευρώ αυξημένο σε σχέση με το χρηματικό υπόλοιπο του 2018 και ανέρχεται στο ποσό των 52.000.000 ευρώ. Όταν αναλάβαμε ως Διοίκηση το 2011, τα χρέη του Δήμου ανέρχονταν στα 42.800.000 ευρώ, ενώ τώρα η πρόβλεψη για το 2019 είναι 7.000.000 ευρώ». 

Για ένα κλασικό προϋπολογισμός μιας τελευταίας χρονιάς της διοίκησης έκανε λόγο η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου, σημειώνοντας δεν είναι εμπνευσμένος και δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο. «Έχουμε έναν προϋπολογισμό που επί 8 χρόνια πέφτει έξω. Είναι ένας παραπλανητικός προϋπολογισμός. Υπάρχουν θέματα μέσα που δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση», δήλωσε από την παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη ο δημοτικός σύμβουλος  Σωκράτης Δημητριάδης.

Εκ μέρους της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Κωνσταντινίδης, υποστήριξε πως «εάν οι δήμοι είχαν την κρατική χρηματοδότηση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και δεν θα χρειαζόταν πηγές χρηματοδότησης που είναι ασπιρίνες». Η Μόνικα Αϊβάζογλου, από τις «Γειτονιές σε Δράση», τόνισε ότι «ο δήμος πρωτοτυπεί δυσάρεστα, καθώς ο προϋπολογισμός συντάχθηκε χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών και των φορών της πόλης».

Τέλος, ο Κωνσταντής Σεβρής, από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», είπε πως «ο προϋπολογισμός προσπαθεί να 'χωνέψει' έσοδα και έξοδα που δεν θα γίνουν ποτέ».

δήμος ΘεσσαλονίκηςΓιάννης Μπουτάρης