Ελλάδα|09.06.2020 13:19

Θεσσαλονίκη: Σκηνές φαρ - ουέστ στο κέντρο της πόλης

Newsroom

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το σενάριο να περιλαμβάνει εγκλωβισμό αυτοκινήτου, ένοπλη ληστεία, συμπλοκή, καταδίωξη, συγκρούσεις ΙΧ με περιπολικό και ξύλο μεταξύ δραστών και αστυνομικών.

Ειδικότερα, τρεις Πακιστανοί, ηλικίας 23, 28 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, αντίσταση, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί αλλοδαπών, καθώς του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το απόγευμα της Δευτέρας, στο κέντρο της πόλης, «έκλεισαν» με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους τον δρόμο σε όχημα που οδηγούσε 24χρονος Έλληνας. Όταν ο τελευταίος κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, του επιτέθηκαν, του αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα λαιμού και προσπάθησαν, ευτυχώς ανεπιτυχώς, να τον τραυματίσουν με αιχμηρό αντικείμενο.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και μετά από λίγο εντοπίσθηκε το όχημα των δραστών. Ωστόσο, οι τελευταίοι δεν συμμορφώθηκαν σε σήματα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες εμβόλισαν δύο φορές το υπηρεσιακό όχημα, προκειμένου να διαφύγουν.
Στην καταδίωξη πήραν μέρος κι άλλα περιπολικά και τελικά το όχημα των δραστών ακινητοποιήθηκε σε παράδρομο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, στο ύψος της Νεοχωρούδας. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να βάλουν χειροπέδες στους δράστες, αλλά οι τελευταίοι αντιστάθηκαν σθεναρά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει συμπλοκή. Τελικά και οι τρεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

αστυνομίαληστείαΘεσσαλονίκη