Αιγαίο: Μπαράζ 25 παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά και δυο εμπλοκές
Newsroom«Λάδι στη φωτιά» των ελληνοτουρκικών σχέσεων συνεχίζει να ρίχνει η Άγκυρα, καθημερινά, με παραβιάσεις στο Αιγαίο.
Η τουρκική αεροπορία προχώρησε σήμερα σε νέο μπαράζ παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο. Πιο συγκεκριμένα, 8 τουρκικά μαχητικά F-16 πραγματοποίησαν 25 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ενώ σε δύο περιπτώσεις σημειώθηκαν και εμπλοκές, με τα ελληνικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν.
Τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά που πέταξαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ήταν οπλισμένα ενώ όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ πάνω από το αρχιπέλαγος πέταξαν σήμερα και δύο τουρκικά ελικόπτερα. Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν και σε 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
- Ανάλυση BBC: Το Ισραήλ... γλυκοκοιτά αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν - «Το μόνο πρόβλημα είναι ο Τραμπ»
- Red code σε επτά περιοχές και διαδοχικά μηνύματα από το 112 - Live η εξέλιξη της κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα
- Πώς η κυβέρνηση επιδιώκει να πιέσει την αντιπολίτευση και να συσπειρώσει τους «γαλάζιους»
- Οι ΗΠΑ που αντιστέκονται απέναντι στον Τραμπ