Ελλάδα|11.06.2020 13:32

Καιρός: Ηλιοφάνεια στη μισή χώρα, στην άλλη μισή καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

Newsroom

Με εξαίρεση τον άστατο καιρό στη βορειοανατολική Ελλάδα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, η υπόλοιπη χώρα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς θα συνεχιστούν οι καλοκαιρινές συνθήκες με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα είναι άστατος ο καιρός, χρειάζεται προσοχή, καθώς αναμένονται και σήμερα βροχές, τοπικές καταιγίδες, καθώς κι αρκετοί κεραυνοί. Δεν αποκλείεται ωστόσο, να έχουμε και χαλαζοπτώσεις.

Στην Αττική το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βορειοδυτικοί άνεμοι, που θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι και θα φτάνουν μέχρι και τα 7 μποφόρ τοπικά. Οσοι κινούνται δε στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου θα πρέπει να δείξουν προσοχή καθώς σ' αυτό το σημείο οι άνεμοι λειτουργούν ως καταβάτες και οι ριπές τους θα είναι πολύ δυνατές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως και χθες, αναμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ θα πρέπει οι πολίτες να επιδείξουν την δέουσα προσοχή, καθώς αναμένονται και σήμερα αρκετοί κεραυνοί και χαλάζι. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο μέχρι και την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στις μέγιστες τιμές της μεταξύ 32 και 34 βαθμών Κελσίου, ενώ θα πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.

κεραυνοίκαταιγίδεςκαιρόςχαλάζι