Ελλάδα|12.06.2020 17:03

Βιτριόλι: «Είχαμε ελεύθερη σχέση» λέει ο σύντροφος της 35χρονης

Newsroom

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας με φόντο την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 33χρονης Ιωάννας. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο σύντροφος της 35χρονης - η οποία φέρεται να έστησε την ενέδρα της φρίκης - τόνισε στις αρχές, ότι «πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα. Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις, ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της», συμπλήρωσε ακόμη. 

Εικόνες από τα ρούχα και τα αντικείμενα της επίθεσης

του Αλέξανδρου Καλαφάτη

Φωτογραφικά ντοκουμέντα μέσα από τη δικογραφία της υπόθεσης με το βιτριόλι φέρνει στη δημοσιότητα το ethnos.gr. Πρόκειται για καρέ από τις κινήσεις της δράστιδος, την περούκα, τα ρούχα που φορούσε μπαίνοντας στο ταξί για να μεταβεί στον τόπο της επίθεσης που έχουν στην κατοχή τους οι διωκτικές αρχές, στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Καλλιθέας κατέγραψαν τη γυναίκα να φοράει τσάντα πλάτης, περούκα, χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, παλτό και γάντια. Οι κάμερες τη «συνέλαβαν» να μπαίνει στο ταξί που είχε κλείσει την προηγούμενη ημέρα. Οδηγός ήταν μία γυναίκα που κατέθεσε στην Αστυνομία. Η φερομένη ως δράστις κάθισε πίσω από την οδηγό του ταξί, προκειμένου η οδηγός να μη συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λιγομίλητη. Από την Καλλιθέα πήγε στο Μετς και από εκεί φέρεται να περπάτησε για περίπου 10-15 λεπτά.

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από την επιβίβαση στο ταξί - Πότε άνοιξε το κινητό

Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Καλλιθέας κατέγραψαν τη γυναίκα να φοράει τσάντα πλάτης, περούκα, χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, παλτό και γάντια. Οι κάμερες την «συνέλαβαν» να μπαίνει στο ταξί που είχε κλείσει την προηγούμενη ημέρα. Οδηγός ήταν μία γυναίκα που κατέθεσε στην Αστυνομία. Η φερομένη ως δράστις κάθισε πίσω από την οδηγό του ταξί, προκειμένου η οδηγός να μη συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λιγομίλητη. Από την Καλλιθέα πήγε στο Μετς και από εκεί φέρεται να περπάτησε για περίπου 10-15 λεπτά.

Το κινητό της τηλέφωνο την ημέρα της επίθεσης ενεργοποιήθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της Δάφνης, όπου μένει συγγενικό πρόσωπο της δράστιδος. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης το κινητό τηλέφωνο ήταν κλειστό. Το εντυπωσιακό είναι ότι η δράστις μετέβη στην Καλλιθέα και μία ημέρα νωρίτερα με σκοπό να επιτεθεί στην Ιωάννα. Αυτό που την εμπόδισε να το κάνει είναι ότι ο οδηγός ταξί που θα την μετέφερε, με τον οποίο είχε συνεννοηθεί για το δρομολόγιο μία ημέρα νωρίτερα, κοιμήθηκε… λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να αργήσει στο ραντεβού. Αυτό αποσυντόνισε τη δράστιδα. Παράλληλα, η 33χρονη Ιωάννα είχε φτάσει αργοπορημένη στη δουλειά της στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα με αποτέλεσμα να περπατάει γρήγορα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι την ημέρα της επίθεσης, η δράστις είχε ζητήσει άδεια από το δικηγορικό γραφείο όπου εργαζόταν στο Κολωνάκι. Μία ημέρα νωρίτερα, όταν επιχείρησε να επιτεθεί ανεπιτυχώς, δεν είχε ζητήσει άδεια από τη δουλειά της αλλά είχε φτάσει αργοπορημένη περίπου στις 11.30 το πρωί. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η δικογραφία είναι δεμένη, ενώ η 35χρονη συλληφθείσα επιμένει να υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση. 

Τι είπε η φερόμενη ως δράστις: Πήρα περούκα γιατί δεν πέτυχε η βαφή

της Σοφίας Φασουλάκη

Κατά ριπάς έπεσαν οι ερωτήσεις στην 35χρονη χθες Πέμπτη κατά την διάρκεια της προσαγωγής της στον εισαγγελέα όπου της ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορουμένη διατήρησε την ψυχραιμία της, αλλά οι απαντήσεις της σε κρίσιμα ερωτήματα δεν φαίνεται να έπεισαν. Οι ερωτήσεις εστιάστηκαν κυρίως στα ευρήματα που βρέθηκαν στην τσάντα και στο σπίτι της δηλαδή στην περούκα και την καπαρντίνα.

Για την περούκα φέρεται να είπε ότι την προμηθεύτηκε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα της βαφής στα μαλλιά, ενώ για την καμπαρντίνα ότι κυκλοφορούν εκατοντάδες τέτοιες και δεν είναι  η μοναδική.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό που έγινε η επίθεση στην 33χρονη στην Καλλιθέα, εκείνη φέρεται να είπε ότι είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της. Όσο για το παντελόνι που τακτοποιήθηκε στα βίντεο υποστήριξε ότι έχει χρονιά να το φορέσει. 

Για το θύμα η κατηγορούμενη φέρεται να παραδέχθηκε ότι το γνώριζε μέσω μιας ξαδέρφης της αλλά όπως είπε δεν είχαν επαφές. Στο ερώτημα εάν ζήλευε κάποιον άνδρα απάντησε αρνητικά ενώ όπως είπε δεν φοβόταν ότι είχε μπει κάποια ανάμεσα τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία με την τηλεκάρτα από την οποία είχε γίνει το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί καλούσε αριθμούς που στη συνέχεια καλούσε και από το δικό της κινητό τηλέφωνο με αποτέλεσμα οι αρχές να φθάσουν στο πρόσωπο της.

Οσο για το χημικό υγρό με το οποίο κατηγορείται ότι κατέστρεψε το πρόσωπο της Ιωάννας, αυτό φαίνεται ότι αγοράστηκε μέσω διαδικτύου, έναντι 4,5 ευρώ. Όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει τι συνέβη στην Ιωάννα απάντησε θετικά...

Βίντεο λίγο πριν γίνει η κλήση από καρτοτηλέφωνο

Άλλο ένα βίντεο που έχει καταγράψει τις κινήσεις της φερόμενης ως δράστιδος της επίθεσης με το βιτριόλι στην 33χρονη στις 20 του περασμένου Μάη, βγήκε στη δημοσιότητα. Η ΕΡΤ μετέδωσε ένα βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο έχει καταγράψει τις κινήσεις της 35χρονης γυναίκας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για τις κινήσεις της φερόμενης ως δράστιδος στη Λεωφόρο Συγγρού, με το βίντεο να την καταγράφει να κινείται επί του πεζοδρομίου και να κατευθύνεται προς ένα καρτοτηλέφωνο.

Από το καρτοτηλέφωνο αυτό, φέρεται να πραγματοποίησε τη μία από τις τρεις συνολικά κλήσεις με τηλεκάρτα, και στο βίντεο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ πηγαίνει για να κάνει την κλήση στην εταιρεία ραδιοταξί για να κλείσει ραντεβού. Το ραντεβού για το ταξί, το οποίο την μετέφερε από την Καλλιθέα στο Μετς, ύστερα από την επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησε.

Δυο χρόνια πριν η φερόμενη ως δράστις είχε στείλει μήνυμα στην Ιωάννα

Ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, μια σειρά από γεγονότα που έλαβαν χώρα ύστερα από την προσαγωγή και την μετέπειτα σύλληψη της 35χρονης ύποπτης.

Ο κ. Λύτρας αποκάλυψε ότι η Ιωάννα δεν είχε μάθει για την εξέλιξη των των ερευνών των Αρχών, παρά μόνο όταν η προσαγωγή μετετράπη σε σύλληψη κι ακολούθως σε απαγγελία κατηγοριών από τον εισαγγελέα. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ αποκάλυψε πως πριν από περίπου δύο χρόνια η 35χρονη φέρεται να έστειλε ένα μήνυμα στην Ιωάννα το οποίο δεν φάνταζε απειλητικό.

«Το μήνυμα το οποίο δέχθηκε ήταν άνευ σημασίας για να φτάσουμε στο σημείο να το πει στην Αστυνομία. Και ακούστε και το πιο σημαντικό, αυτή η διαδικασία έγινε πριν από δύο χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα ‘’αν γνωρίζεις τον τάδε, η Ιωάννα απάντησε όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας’’ αυτός ήταν ο διάλογος», τόνισε ο δικηγόρος του θύματος.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς, πώς αυτή η απάντηση θα ξεκινούσε ένα «κυνήγι μαγισσών» και θα έφτανε δύο χρόνια αργότερα σε μια σχεδόν άρτια οργανωμένη εγκληματική ενέργεια, στην οποία φέρεται να έφτασε η 35χρονη.

Καλλιθέαεπίθεση με βιτριόλι