Ελλάδα|16.06.2020 07:41

Μπακογιάννης: Ζητεί διερεύνηση για το πάρκο δίπλα στο Μετρό Αμπελοκήπων

Άρης Χατζηγεωργίου

Εντολή στις υπηρεσίες της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων ώστε να διερευνήσουν τι μπορεί να γίνει από νομικής πλευράς με το παρκάκι δίπλα στο Μετρό Αμπελοκήπων, έχει δώσει ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάνης.

Όπως έγραψε το ethnos.gr πριν σχεδόν μια εβδομάδα, δύο συλλογικοί φορείς των Αμπελοκήπων έχουν καταγγείλει ότι χώρος δίπλα στην έξοδο του Μετρό από την πλευρα της οδού Βουρνάζου, έχει κλείσει εδώ και μέρες με λαμαρίνες προκειμένου μέσα του να αναγερθούν κτίσματα βάσει άδειας που εξέδωσε η Πολεοδομία της Αθήνας.

Εκ μέρους των φορέων μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων, Φαίδων Παπαθεοδώρου εκθέτοντας το πρόβλημα με το οικόπεδο που λειτουργεί είκοσι χρόνια τώρα ως κοινόχρηστος χώρος με πολλά δέντρα και πράσινο μέσα του.

Όπως ανέφερε, ο χώρος μισθώθηκε σε επιχειρηματία από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ του υπουργείου Παιδείας ενώ ανήκει στον Δήμο Αθηναίων που το είχε παραχωρήσει πριν από πολλές δεκαετίες στο Ίδρυμα Νεότητας για άλλους σκοπούς. Αν και σε μια αρχική τοποθέτηση, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Σάκης Κολλάτος χαρακτήρισε το οικόπεδο ιδιωτικό χώρο, δεσμευόμενος πάντως να υπάρξει η δέουσα φροντίδα για το υπάρχον πράσινο, ο Δήμαρχος Αθηναίων όταν αναφέρθηκε στο ίδιο ζήτημα, είπε πως έχει ζητήσει από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γ.Χ.Αποστολόπουλο να διερευνήσει τι μπορεί να γίνει από νομικής πλευράς.

Αύριο, Τετάρτη 17 Ιουνίου, στις 6.30 μ.μ. οι σύλλογοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην έξοδο του Μετρό Αμπελοκήπων με στόχο να «σταματήσουν οι οικοδομικές εργασίες και να συνεχίσει όπως πριν να αξιοποιείται αυτή η δημόσια έκταση από τον δήμο Αθηναίων ως πάρκο»

πάρκοδήμος ΑθηναίωνΑμπελόκηποιΚώστας Μπακογιάννης