Απόδραση στον Κορυδαλλό: Μπήκε στο φορτηγό με τα φρούτα και το κατάλαβαν 9 ώρες μετά
Αλέξανδρος ΚαλαφάτηςΦως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης από τις φυλακές Κορυδαλλού 37χρονος κρατούμενος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, έριξε η έρευνα των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι κάμερες ασφαλείας αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο ο 37χρονος κατάφερε να εξαφανιστεί μπαίνοντας μέσα σε φορτηγό με φρούτα. Ο 37χρονος εκτελούσε χρέη «αρχιμάγειρα» στις φυλακές. Κάποια στιγμή μπήκε στο σωφρονιστικό κατάστημα φορτηγό τροφοδοσίας με φρούτα. Ο κρατούμενος «τρύπωσε» στις 8.30 το πρωί στο φορτηγό και γρήγορα οι κρατούμενοι έβαλαν μπροστά του πολλά καφάσια για να μη φαίνεται. Ο υπεύθυνος σωφρονιστικός υπάλληλος στα μαγειρεία δεν αντιλήφθηκε το συμβάν, με αποτέλεσμα το φορτηγό να φύγει μαζί με τον κρατούμενο.
Το εντυπωσιακό στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι στην καταμέτρηση κρατουμένων που έγινε στις 12.00 το μεσημέρι ο δραπέτης δηλώθηκε «παρών». Έτσι, κανείς δεν αντιλήφθηκε την απουσία του. Η απόδραση έγινε αντιληπτή στην απογευματινή καταμέτρηση, με αποτέλεσμα οι Αρχές να χάσουν πολύτιμο χρόνο. Συγκεκριμένα η απόδραση έγινε αντιληπτή με περίπου εννιά ώρες καθυστέρηση.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον εντοπισμό του 37χρονου, ο οποίος καταδικάστηκε για δολοφονία που έγινε το 2017. Παράλληλα, διενεργείται έρευνα για τις ευθύνες του προσωπικού.
- Το χρονικό του χάους στη Γαλλία: Ένας νεκρός διαδηλωτής, 1.200 συλλήψεις και πρωτοφανείς λεηλασίες
- Γιώργος Μαζωνάκης: Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές στο 40ήμερο μνημόσυνό του
- Συμφωνία Τραμπ-Πούτιν, όπως Μολότοφ-Ρίμπεντροπ το 1939; - Πώς τα… φαντάσματα της Ιστορίας τρομάζουν και πάλι τον Κόσμο
- Οικοδόμος πούλησε τα πάντα και ταξίδεψε 1.900 χλμ. για τον έρωτα της ζωής του - Μόνο που ήταν μια AI περσόνα