Το Μεταξουργείο έχει το δικό του γκράφιτι για τον George Floyd
NewsroomΗ δολοφονία του George Floyd στις ΗΠΑ συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, επανέφερε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό που βιώνουν επί πολλά χρόνια οι μαύροι στην Αμερική, ενώ έγινε η αφορμή για τις πολυήμερες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τόσο στη «Γη της Ελευθερίας» όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου.
Παράλληλα, αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν από το τράγικο περιστατικό και έγραψαν τραγούδια, δημιούργησαν μικρού μήκους ταινίες, γέμισαν τους τοίχους των δρόμων με γκράφιτι. Ένα τέτοιο κοσμεί τις τελευταίες ώρες έναν τοίχο στο Μεταξουργείο, του street artist Hambas. Σε αυτό, αναγράφονται οι φράσεις «Can't breathe» (Δεν μπορώ να αναπνεύσω) και «Need Justice» (Χρειάζομαι Δικαιοσύνη).
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης γράφει στη λεζάντα των φωτογραφιών με το γκράφιτί του στο instagram: «Μπορούμε να σβήσουμε το 2020; Όχι αλλά μπορούμε να μάθουμε από αυτό».
- Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Τριαντόπουλος για το «μπάζωμα» στα Τέμπη
- Δύο εποχές στην Ελλάδα: Πού θα θυμίζει ο καιρός φθινόπωρο και πού αρχές χειμώνα
- Κρίστα Πάικ: Γιατί το Τενεσί θα εκτελέσει αύριο την πρώτη θανατοποινίτισσα μετά από 200 χρόνια
- Εντεκάχρονη ξεκίνησε να παίζει σκάκι στον κορονοϊό: Μόλις έγινε η νεότερη Grandmaster όλων των εποχών