Ελλάδα|18.12.2018 17:53

Έλληνες αστυνομικοί περιπολούν στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο του Μπάνσκο της νότιας Βουλγαρίας βρίσκονται στελέχη της ελληνικής αστυνομίας, προκειμένου να εξυπηρετούν Έλληνες τουρίστες, σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, σε συνεργασία με Βούλγαρους συναδέλφους τους. 

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, για μια πρακτική που ακολουθείται κάθε χειμώνα τα τελευταία επτά χρόνια και γίνεται στο πλαίσιο διακρατικής συνεργασίας που υπογράφηκε το 2011 μεταξύ των δύο χωρών. Οι Έλληνες αστυνομικοί θα παραμείνουν στο Μπάνσκο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019 ενώ ανάλογη συνεργασία υπάρχει και μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Έλληνες, Βούλγαροι και Ρουμάνοι αστυνομικοί θα εργάζονται σε μεικτές ομάδες.

Τα στελέχη της ελληνικής και της ρουμάνικης αστυνομίας υποδέχθηκαν στο Μπάνσκο ο επικεφαλής της περιφερειακής διεύθυνσης του υπουργείου στο Μπλαγκόεβγκραντ, Νικολάι Χατζιέφ και ο δήμαρχος του Μπάνσκο, Γκεόργκι Ικόνομιβ. Προκειμένου να περιοριστεί η εγκληματικότητα στο Μπάνσκο, το οποίο κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες κατά τους χειμερινούς μήνες, η βουλγαρική αστυνομία θα ενισχύσει την παρουσία της σε αυτό. Έτσι, μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα αποσπαστούν από το Μπλαγκόεβγκραντ και θα μεταφερθούν στο Μπάνσκο 37 αστυνομικοί.

Λόγω της εγγύτητας του Μπάνσκο με το τελωνείο του Προμαχώνα (απέχει με το αυτοκίνητο λιγότερο από δύο ώρες από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα) πολλοί είναι οι Έλληνες που επισκέπτονται για τουρισμό ή για το χιονοδρομικό κέντρο την περιοχή ενώ αρκετοί διαθέτουν και διαμέρισμα ή μικρή εξοχική κατοικία στο θέρετρο και στις πλαγιές του όρους Πιρίν γύρω από αυτό.

αστυνομικοίΜπάνσκο