Ελλάδα|27.10.2018 19:15

Hub ρομποτικής εγκαινίασε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τίμος Φακαλής

Ένα νέο hub ρομποτικής το οποίο δημιούργησε η ΜΚΟ eduACT στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην ΧΑΝΘ εγκαινίασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Μαθητές όλων των ηλικιών μέσω του νέου εκπαιδευτικού εργαστηρίου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα ρομποτικής και να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες.

Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της eduACT και συνομίλησε με εθελοντές αλλά και με τους μικρούς επιστήμονες, οι οποίοι του παρουσίασαν τα επιτεύγματά τους.

O πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τις ομάδες, irobot, Robotics academy, Legomaniacs, οι οποίες απέσπασαν νικητήριους τίτλους στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League 2018 και ταξίδεψαν σε Αμερική, Εσθονία και Ουγγαρία.

Επίσης, βράβευσε την εθνική ομάδας ρομποτικής FIRST Global που εκπροσώπησε για πρώτη φορά τη χώρα μας στην παγκόσμια διοργάνωση στο Μεξικό καθώς και 65 εθελοντών χωρίς τη προσφορά των οποίων δεν θα είχε υλοποιηθεί καμία δράση.

«Πόσο σπουδαίο είναι να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά και να τα εισάγουμε στην τεχνολογία και την καινοτομία. Θα είμαι πάντα σε όλη αυτή την προσπάθεια αρωγός και συμπαραστάτης σας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Αυτό που κάνετε είναι και πρωτοποριακό και κυριολεκτικώς εμβληματικό», επισημαίνοντας ότι πρωτοβουλίες όπως αυτή αναδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι οι νέοι Έλληνες να εξειδικεύονται, από πολύ νωρίς, στις σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής, γεγονός σημαντικό, όπως τόνισε, με την προϋπόθεση ότι «την τεχνολογία τη βλέπουμε σύμφωνα με τον προορισμό της».

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε παράλληλα πως η ρομποτική και οι συναφείς επαγγελματικοί κλάδοι δεν πρέπει να έχουν ως στόχο την υποκατάσταση του ανθρώπου και της νοημοσύνης του αλλά να λειτουργούν ως «βοηθοί εκπληρώσεώς» του.

ΘεσσαλονίκηεγκαίνιαΠροκόπης Παυλόπουλος