Κορονοϊός - Εχίνος: Κατέληξε 64χρονη - Στους 188 οι νεκροί
Ρωμανός ΚοντογιαννίδηςΈνας ακόμα ασθενής έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό, στις 5:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ανεβάζοντας σε 188 τον αριθμό των θυμάτων από την πανδημία στη χώρα μας. Πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας 64 ετών, από τον Εχίνο, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.
Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες μία ακόμα γυναίκα, 71 ετών, επίσης από τον Εχίνο, μεταφέρθηκε με βαριά συμπτώματα κορονοϊού στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι το μοναδικό αναφοράς για τον ϊό σε ολόκληρη τη Θράκη και διασωληνώθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Χριστόδουλος Μεντίζης, αυτή τη στιγμή ολόκληρη η συγκεκριμένη μονάδα υγείας βρίσκεται στα όριά της μετά τα απανωτά κρούσματα σε Ξάνθη και Ροδόπη.
«Τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα για όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο μας μετά την έξαρση των κρουσμάτων σε Εχίνο και Ροδόπη. Πραγματικά δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ούτε τα ρεπό μας. Θα γονατίσουμε. Το νοσοκομείο μας τις τελευταίες μέρες δέχεται μεγάλη πίεση, τη στιγμή που άλλα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στη χώρα έχουν ελάχιστους ή και καθόλου νοσηλευόμενους. Πρέπει να γίνει κάτι, ώστε να υπάρξει μία ισορροπία. Κυριολεκτικά τις τελευταίες μέρες έουμε τρελαθεί», σημειώνει ο κ. Μεντίζης.
- Τραγικός ο απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου με μετανάστες και σκάφους του Λιμενικού στη Χίο - 15 νεκροί και 25 τραυματίες, απέβαλαν δύο έγκυες
- Συγκοινωνίες Αθήνας: Νέοι συρμοί σε... δόσεις - Αναβαθμίσεις υφισταμένων για ανακούφιση του κορεσμένου συστήματος
- Συνταγματική αναθεώρηση: Γιατί δεν χάνεται η διαδικασία ακόμη κι αν η νέα Βουλή διαρκέσει μία μέρα
- Η γραμμή περί «χάους» που παράτησε ο Μητσοτάκης, ο «δίκοπος» αριθμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τα θερμά λόγια που αντάλλαξαν Βενιζέλος και Στυλιανίδης