Ελλάδα|18.06.2020 16:03

Βιτριόλι: Η 35χρονη «αντέγραφε» στα social τις ίδιες φωτογραφίες με την Ιωάννα

Newsroom

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο με τον οποίο η 35χρονη φέρεται να «αντέγραφε» τις φωτογραφίες που ανέβαζε στα κοινωνικά δίκτυα η Ιωάννα και να ανέβαζει παρόμοιες. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι Αρχές εξετάζοντας τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο της φερόμενης ως δράστιδος όσο και του θύματος, διαπίστωσαν ότι η 35χρονη ανέβαζε παρόμοιες φωτογραφίες με την Ιωάννα, γεγονός που, όπως είπε, δείχνει έναν άνθρωπο διαταραγμένο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα, η Ιωάννα θα μείνει τρεις μήνες ακόμη στο νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να υποβληθεί σε 30 χειρουργεία μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Την ίδια ώρα, η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι 11 φορές είχαν μιλήσει μέσω Messenger η 35χρονη Έφη και η 33χρονη Ιωάννα, προτού φτάσουμε στην ημέρα της επίθεσης. Στην υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι, το OPEN TV αποκάλυψε την Τετάρτη νέους διάλογους με μηνύματα που φέρεται να έστελνε η 35χρονη στην Ιωάννα στην προσπάθεια της να σιγουρευτεί ότι δεν έχει επαφή με τον άνδρα που θεωρούσε ότι έχει σχέση, αλλά και μηνύματα της Ιωάννας προς τον συγκεκριμένο άνδρα στον οποίο εξηγούσε ότι τον έχει μπλοκάρει γιατί μια γυναίκα ενδιαφέρεται γι' αυτόν. Οπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του Open, το κινητό τηλέφωνο της φερόμενης ως δράστιδος έχει κρατήσει τρεις διαλόγους με την Ιωάννα στο messenger για το αν είχε κάνει τελικά αίτημα φιλίας ο άνδρας, για τον οποίο φέρεται να έγιναν όλα.

Συγκεκριμένα στις 28/1/2019 ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Κατηγορούμενη: Ελα κοριτσάκι καλημέρα είσαι καλά;
Ιωάννα: Ναι κοριτσάκι μου, μια χαρά, εσύ; Ελπίζω να πήγαν όλα καλά τα πράγματα με τον άλλο.
Κατηγορούμενη: Καλά κι εγώ ρε Ιωάννα, έτσι λέω. Για να δούμε... Σε ξαναενόχλησε;
Ιωάννα: Οχι, όχι. Θα στο έλεγα αν ήταν.
Κατηγορούμενη: Εντάξει, ξέρεις πώς σε ρωτάω. Σου είμαι υπόχρεη και το εκτιμώ πολύ.
Ιωάννα: Μακάρι να πάνε όλα καλά.

Στις 5/1/2019 έχει καταγραφεί ο παρακάτω διάλογος:

Ιωάννα: Χρόνια πολλά, καλή χρονιά κοριτσάκι
Κατηγορούμενη: Ολα καλά με το γνωστό θέμα, είχαμε τίποτα;
Ιωάννα: Οχι αφού ξέρεις πώς μιλάμε εμείς.
Κατηγορούμενη: Είπα μήπως, ΟΚ κοριτσάκι φιλιά.

Το μήνυμα που έστειλε η Ιωάννα στον άνδρα

Ο διάλογος ανάμεσα στο θύμα και τον άνδρα, για τον οποίο φέρεται να προχώρησε η 35χρονη στην επίθεση με το βιτριόλι, έγινε στις 26/11/2018.

Ανδρας: Καλημέρα, καλή εβδομάδα.
Ιωάννα: Το είδες ότι σε διέγραψα;
Ανδρας: Οχι, αλλά ΟΚ. Τι έκανα και με διέγραψες;
Ιωάννα: Κάποια ανησυχεί για σένα.
Ανδρας: Το λόγο της διαγραφής δεν έπιασα...

Για τη σχέση του 40χρονου με την 35χρονη φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 33χρονης Ιωάννας Π. μίλησε ο δικηγόρος του. «Ο εντολέας μας είχε ανταλλάξει τυπικά μηνύματα με την Ιωάννα μετά το αίτημα φιλίας τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019», τονίζει ο δικηγόρος του 40χρονου, Δημήτρης Γκαβέρας, μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Open Ελλάδα».

«Ο ίδιος δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι έχει προκληθεί αυτή η διαδικασία. Γνώριζε την υπόθεση με το βιτριόλι και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να έχει ο ίδιος κάποια εμπλοκή. Βρίσκεται σε μία κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Βλέπει την προσωπική του ζωή να παίρνει μία απίστευτη δημοσιότητα. Μάλιστα, άλλαξε σπίτι και δεν μπορεί ακόμα να διανοηθεί τι έχει συμβεί. Νιώθει διωκόμενος και θύμα της υπόθεσης. Είναι το δεύτερο θύμα μετά την Ιωάννα Π., καθώς έχει βρεθεί σε αυτόν τον κικεώνα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του 40χρονου.

«Έχουμε μία παραβίαση της μυστικότητας της διαδικασίας. Πριν καν ολοκληρωθεί η προανάκριση έχουν βγει στη δημοσιότητα πάρα πολλά στοιχεία. Θεωρώ ότι κάποια είναι αποσπασματικά και κάποια άλλα επιλεκτικά. Ο εντολέας μου, πριν από την προσαγωγή της 35χρονης μίλησε ειλικρινέστατα, είπε ακριβώς ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση. Δεν είχε τίποτα να κρύψει» συνέχισε.

«Ο εντολέας μου φοβάται τη στοχοποίησή του καθώς η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη έκταση. Ο ίδιος έχει ξαφνιαστεί και δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο. Είδαμε σενάρια με βάση τα οποία η φερόμενη δράστιδα είχε φυλάξει κάποια αντικείμενα για να πραγματοποιήσει και σε άλλη επίθεση. Θα μπορούσε αυτός να ήταν το θύμα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος. 

«Όπως γνωρίζετε, το τηλέφωνο της Ιωάννας Π. ήταν υπό παρακολούθηση από το καλοκαίρι του 2019. Η επικοινωνία του εντολέα μου με την Ιωάννα ξεκίνησε αργότερα. Ο ίδιος θεωρεί ότι η σχέση που είχε με τη φερόμενη ως δράστιδα δεν ήταν δεσμός» τόνισε ο Δημήτρης Γκαβέρας. 

Καλλιθέαεπίθεση με βιτριόλι