Ελλάδα|18.06.2020 19:59

Χαρτομαντεία και καφεμαντεία: Τα ερωτικά δράματα, οι κακιές πεθερές και τα έξι νούμερα του τζόκερ

Τίμος Φακαλής

Σε... μάγισσες και χαρτορίχτρες φαίνεται να είχε απευθυνθεί η 35χρονη που φέρεται να επιτέθηκε με βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα, όπως προκύπτει από τις σημειώσεις της, στις οποίες γράφει τη λέξη «ΧΑΛ». Πρόκειται μια τράπουλα χαρτομαντείας, δημιούργημα του Hal.G εμπνευσμένη από τις ασιατικές χώρες, την Ινδία, την Αίγυπτο. Ο δημιουργός της ασχολήθηκε με τα μυστήρια της Σφίγγας και μελέτησε τις απόκρυφες επιστήμες. Η τράπουλα υποτίθεται ότι προλέγει τα μελλούμενα και περιλαμβάνει 32 κάρτες, που σχετίζονται και με τα 12 ζώδια.  Οι κάρτες δίνουν πληροφορίες για θέματα αισθηματικά, επαγγελματικά και οικογενειακά, ενώ τα ζώδια και οι πλανήτες που σχετίζονται με κάθε κάρτα δυνητικά προβλέπουν το χρονικό σημείο στο οποίο θα συμβούν διάφορα σημαντικά γεγονότα. Οι εμμονές της 35χρονης ίσως την είχαν οδηγήσει να ρίχνει μόνη της τα χαρτιά της τράπουλας ΧΑΛ. Γι' αυτό και το ethnos.gr έκανε ρεπορτάζ σε καφεμαντεία και χαρτομαντεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μάθει τι ζητούν όσοι επισκέπτονται τους επαγγελματίες για να ακούσουν τον καφέ ή να μάθουν το μέλλον τους από τα χαρτιά... 

«Εσείς απολαμβάνετε τον καφέ σας με 3 ευρώ. Εμείς σας λέμε το φλιτζάνι δωρεάν. Μία δοκιμή θα σας πείσει», γράφει η κάρτα που έδωσε στο ethnos.gr ο Κυριάκος Κασιάρας, ιδιοκτήτης του Κισμέτ ενός σύγχρονου καφεμαντείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Έλα αύριο το μεσημέρι που "κόβει" λίγο η κίνηση να τα πούμε και αν θες στο τέλος θα σου ρίξω και τα… χαρτιά ως δώρο», μας παρότρυνε ο κ. Κασιάρας

Έξω από το κατάστημα λίγα μόλις μέτρα από το ναό του Αγίου Δημητρίου ένας μαυροπίνακας σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα: «Καφές με καφεμαντεία 3 ευρώ, 99% επιτυχία» Στις ψάθινες καρέκλες και στα τραπεζάκια έξω από το μαγαζί κάθονται οι πελάτες - κυρίως γυναίκες - οι οποίες περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους ενώ μέσα έμπειρες χαρτορίχτρες λύνουν τα…. μυστήρια της ζωής. Λίγο παρακάτω στην άκρη του πεζοδρομίου τρεις φίλες συζητούν σκεπτικές τις… αποκαλύψεις που άκουσαν λίγο νωρίτερα από την έμπειρη χαρτορίχτρα για το μέλλον των ερωτικών τους σχέσεων, προκειμένου να πάρουν τις… κατάλληλες αποφάσεις.

ethnos.gr/Κισμέτ

Από τις 10:00 έως τις 22:00 επαγγελματίες καφετζούδες και χαρτορίχτρες δίνουν συμβουλές σε ανθρώπους όλων των ηλικιών στο Κισμέτ. «Οι ηλικίες που έρχονται ξεκινούν από τα 15 και φτάνουν μέχρι και τα 75. Το 95% είναι γυναίκες και κατά 90% ρωτούν να μάθουν κάτι παραπάνω για τα ερωτικά τους. Ένα 10% των γυναικών συζητά για τα οικονομικά ζητήματα και για το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών του ενώ καμία δεν ρωτά για τον άνδρα της» είπε στο ethnos.gr o κ. Κασσιάρας.

«Η 35χρονη με το βιτριόλι πήγε σε μέντιουμ αλλά σίγουρα δεν της είπε να ρίξει βιτριόλι»

«Εμείς δεν κάνουμε ούτε και λύνουμε μάγια. Δεν τα πιστεύουμε ποτέ αυτά. Ούτε μιλάμε ποτέ για μαγεία», ξεκαθαρίζει ο Κυριάκος Κασιάρας. «Άκουσα για την τράπουλα ΧΑΛ και την υπόθεση με το βιτριόλι. Σίγουρα, η 35χρονη πήγε σε κάποιο μέντιουμ και της είπε κάποια πράγματα για τη ΧΑΛ. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα της πρότεινε να πάει και να ρίξει βιτριόλι στην Ιωάννα» είπε στο ethnos.gr ο κ. Κασιάρας. «Αν έγραφα σε ένα βιβλίο όλα αυτά που έχω ακούσει εδώ μέσα τα τελευταία δέκα χρόνια που λειτουργεί το Κισμέτ θα γινόταν μπεστ σέλλερ. Υπάρχουν κολλημένοι άνθρωποι που σε παίρνουν τηλέφωνο και 40 φορές μέσα στην μέρα. Σταματάει να λειτουργεί το μυαλό τους».

ethnos.gr/Διαβάζουν το φλιτζάνι στο Κισμέτ

Όπως εξηγεί στο ethnos.gr ο ιδιοκτήτης του Κισμέτ, το πιο εύκολο πράγμα είναι να εξαπατήσεις κάποιον αν θέλεις. «Μου τηλεφωνεί μια κυρία από τον Πειραιά στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και μου λέει ότι έχουν κάνει μάγια στον άντρα της και θέλει να της τα... λύσω. Εκείνη τη στιγμή, αν της έλεγα για παράδειγμα, στείλε μου 2.000 ευρώ και ένα …βρώμικο εσώρουχο του άντρα σου να το… διαβάσω, θα το έκανε. Το θέμα, όμως, είναι να εξηγήσεις στους ανθρώπους ότι χρειάζονται άλλου είδους βοήθεια και ότι θα πρέπει να συμβουλευτούν κάποιον γιατρό».

Η 80χρονη που θέλει να μάθει αν είναι ερωτευμένος ο φαρμακοποιός μαζί της

Οι ανησυχίες των ανθρώπων δεν σταματούν εδώ. «Έρχεται μια 80χρονη πριν λίγο καιρό αναψοκοκκινισμένη και μου λέει: "με φίλησε στο μάγουλο ο φαρμακοποιός μου που είναι 40 χρονών. Ήθελε να της ρίξω τα χαρτιά και να μάθει αν είναι ερωτευμένη μαζί της..."».

ethnos.gr/Ο Κυριάκος Κασιάρας ρίχνει τα χαρτιά στο Κισμέτ

Αλλά και άλλοι άνθρωποι, όπως μια 50χρονη δικηγόρος, έστελνε σε έναν τύπο κάθε βδομάδα 300 ευρώ μέσω Facebook στην Καλαμάτα. Αυτή νόμιζε ότι είχε σχέση μέσω Faceboook μαζί του και κάθε φορά που του ζητούσε να βρεθούν, εκείνος έβρισκε συνεχώς δικαιολογίες και ανέβαλε τη συνάντηση, μέχρι που τη διέγραψε από το προφίλ του. Στο τέλος ήρθε σε μας για να της ρίξουμε τα χαρτιά και να της πούμε το φλιτζάνι για να μάθει αν είναι ερωτευμένος μαζί της, σημειώνει ο ιδιοκτήτης του Κισμέτ.

Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με το πόσο απελπισμένος είσαι

Ο κ. Κασιάρας άνοιξε το μαγαζί στην αρχή της κρίσης και, όπως λέει, μέχρι σήμερα υπάρχει ακόμη μεγάλη ανταπόκριση. «Η γιαγιά σου και η προγιαγιά σου έλεγαν το φλιτζάνι εδώ και 100 χρόνια στη γειτονιά και θα το λένε και για άλλα 100 χρόνια γιατί είμαστε άνθρωποι. Είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα, όλοι έχουμε μέσα μας το φλιτζάνι, το ακούμε από τα παιδικά μας χρόνια, στα χωριά, στις πόλεις, παντού. Και εμείς προσπαθούμε να λέμε ευχάριστα πράγματα και να φεύγουν οι άνθρωποι χαρούμενοι».

ethnos.gr/Ο Κυριάκος Κασιάρας ρίχνει τα χαρτιά στο Κισμέτ

Αν και το Κισμέτ είναι από τα πιο φτηνά καφεμαντεία στην πιάτσα, καθώς σου ρίχνει τα χαρτιά  με την παραγγελία ενός χυμού που κοστίζει μόλις τρία ευρώ οι τιμές, όπως είπε ο Κασιάρας, εξαρτώνται γενικότερα από το πόσο απελπισμένος είναι κάποιος. «Μπορεί να σου πάρουν και 10 και 20 ευρώ και 50 και 1.000 ευρώ αν επισκεφθείς κάποιο επώνυμο μέντιουμ».

«Είμαι η κυρία Λίτσα και διαβάζω το ποτήρι του φραπέ»

Σε απόσταση λίγων μέτρων από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ανάμεσα στα καφέ, τα κομμωτήρια, τα ναργιλάδικα και τα σούπερ μάρκετ με ανατολίτικα προϊόντα που άνοιξαν πρόσφατα πρόσφυγες, βρίσκεται η κύρια Λίτσα, η οποία δέχεται πελάτες από τις 10:00 μέχρι και τις 18:00 για να τους πει το φλιτζάνι αλλά και να τους ρίξει τα χαρτιά.

«Είμαι η κυρία Λίτσα που διαβάζω το ποτήρι του φραπέ. Μόνο εγώ μπορώ να το διαβάσω. Αυτό που έχω είναι κληρονομικό χάρισμα» μου συστήνεται και αμέσως ανεβαίνουμε στο μικρό παταράκι του καφέ «Box» για να μου εξηγήσει τα μυστικά της δουλειάς. Διαβάζει, μεταξύ άλλων, όπως είπε, μασχανιές (το λεγόμενο ξεμάτιασμα), και γλωσσοφαγία. Ρίχνει, όπως ισχυρίζεται, μέσα σε ένα ποτήρι με νερό πέτρες από τους Αγίους Τόπους και σταυρούς και με μία δική της τεχνική βρίσκει λύσεις στους πελάτες και τους συμβουλεύει.

ethnos.gr/Η Λίιτσα Κοσμάογλου διαβάζει το φλυτζάνι

«Να ξέρετε εγώ μάγια δεν κάνω και μάγια δεν λύνω. Ό,τι κάνω, το κάνω μέσω της θρησκείας. Δεν το εκμεταλλεύομαι αυτό που κάνω. Μου αφήνει ο καθένας ό,τι θέλει. Τους βρίσκω κάποιες λύσεις και φεύγουν χαρούμενοι. Όλα έχουν να κάνουν με την αύρα που εκπέμπω», είπε στο ethnos.gr  η κυρία Λίτσα, η οποία κατάλαβε το χάρισμά της όταν ήταν ακόμη 16 ετών. Η φήμη της έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και, όπως είπε, της τηλεφωνούν ακόμη και από την Αμερική. «Με ξυπνούν την νύχτα για να διαβάσω το μάτι. Μου κάνουν κάθε χρόνο τα εισιτήρια  για να πάω στη Γερμανία και να διαβάσω τον αστρολογικό χάρτη».

«Η δουλειά την περίοδο του κορονοϊού έχει σπάσει αλλά αυτός που είναι να ρθει θα 'ρθει»

Αφού καθίσεις στην αναπαυτική μαύρη δερμάτινη καρέκλα πίνεις τον καφέ σου. Αμέσως μετά η κυρία Λίτσα σου γυρίζει το φλιτζάνι και σου πιάνει το αριστερό χέρι που είναι η αύρα της καρδιάς. «Πιάνω από κει και καταλαβαίνω τι σε απασχολεί και σου λέω ακριβώς τι έχεις», πρόσθεσε. Αντίστοιχη είναι και η διαδικασία των χαρτιών. Κάθεσαι και αφού εξηγήσεις το θέμα που σε απασχολεί, η κυρία Λίτσα σου ρίχνει τα χαρτιά.

«Κάνουμε ερωτήσεις και παίρνουμε απαντήσεις. Και μου λες αν ισχύει ή είναι κάτι άλλο από αυτά που σου δείχνω. Εγώ δεν έχω τράπουλα κατίνας. Ούτε ταρό. Δεν έχω σχέση με τέτοια πράγματα. Εγώ έχω μια απλή τράπουλα του καφενείου».  

Οι πιο μεγάλες κυρίες ρωτούν για την υγεία τους και την επαγγελματική εξέλιξη που θα έχει το παιδί τους. Το καρνέ της κυρίας Λίτσας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γιατρούς, δικηγόρους, τραγουδιστές μέχρι και δικαστικούς. «Όλοι αυτοί, όμως, δεν θέλουν να με συναντούν στο μαγαζί. Τα ραντεβού με αυτούς ξεκινούν μετά τις 18:00 που σχολάω. Προτιμούν να τους ρίξω τα χαρτιά στο δικό τους χώρο».

ethnos.gr/Η Λίτσα Κοσμάογλου διαβάζει το φλιτζάνι

Η μικρότερη πελάτισσά της ήταν μία 16χρονη μαθήτρια. Τη μικρή μαθήτρια είχε πλησιάσει ένας παντρεμένος και εκείνη ήθελε να μάθει αν πρόκειται εκείνος να χωρίσει την γυναίκα του. «Ήθελε να γνωρίσει την εμπειρία αν και είχε δεσμό με έναν συμμαθητή της. Της είπα το φλιτζάνι, της έριξα τα χαρτιά και τη συμβούλεψα ότι είναι προτιμότερο να μην ασχοληθεί με τον παντρεμένο. Εκείνη με άκουσε και ακόμη έρχεται. Τα πιο πολλά κορίτσια έρχονται για τα προσωπικά τους».

«Έχει ανάδρομο Ερμή - Είναι καλύτερα να αναβάλλουμε την συνέντευξη»

Στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Ευόσμου, βρίσκεται η Εύη Στρατοπούλου, μια από τις πιο έμπειρες αστρολόγους της πόλης, η οποία ασχολείται με τον αστρολογικό χάρτη περισσότερο από 40 χρόνια.  «Δεν θα έχει επιτυχία αυτό που θα κάνουμε - αυτό που θα βγει σαν είδηση - γιατί έχει ανάδρομο Ερμή. Παρατηρούμε τον ανάδρομο Ερμή εμείς που ασχολούμαστε με την αστρολογία. Σε τέτοιες στιγμές δεν πρέπει να γίνονται συμβόλαια, αγορές και άλλες σημαντικές κινήσεις» με προειδοποίησε η αστρολόγος και χαρτορίχτρα, Εύη Στρατοπούλου, λίγο πριν αρχίσει να μιλά.

Από μικρή της άρεσαν τα άστρα γι' αυτό έπαιρνε περιοδικά για να διαβάσει. Το 1979 έχασε το νεογέννητο παιδί της και έκτοτε ασχολήθηκε πιο ενεργά με την αστρολογία γιατί ήθελε να μάθει πόσα παιδιά και γάμους θα κάνει. Δίνεις την μέρα, την ώρα και τον τόπο που γεννήθηκες προκειμένου να μπουν τα δεδομένα στον αστρολογικό χάρτη. Κάπου ήταν οι πλανήτες σου την μέρα εκείνη που γεννήθηκες και σήμερα είναι κάπου αλλού και βλέπουμε την γωνία του ουρανού και που βρίσκεται σήμερα. Βλέπεις που έχει ωροσκόπο, που έχει πλανήτες και κατευθείαν καταλαβαίνεις τι χαρακτήρας είναι. Θα δεις αν είναι ανοιχτοχέρης, αν είναι λαμόγιο κ.λπ.. Όλα τα βλέπεις σε ένα χάρτη.

«Δεν κάνουμε μαγικά - διαβάζουμε τον αστρολογικό χάρτη»

«Κάποιοι νομίζουν όταν επισκέπτονται έναν αστρολόγο ότι είναι μάγος και κάνει μαγικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε μαγικά. Διαβάζουμε και λέμε ό,τι βλέπουμε στον αστρολογικό χάρτη. Ήρθε κάποτε μία κυρία και μου είπε: "Θέλω να κάνεις τον άντρα μου να μην κάνει βήμα χωρίς εμένα". Τι είμαι εγώ; Μάγος; Η αστρολογία δεν έχει σχέση με αυτά», εξήγησε η κυρία Στρατοπούλου και πρόσθεσε: «αλλά αυτό το είδος ανθρώπων είναι πιο χαμηλού επιπέδου, οι μορφωμένοι άνθρωποι ξέρουν τι θα ζητήσουν.

Συνήθως, οι περισσότεροι πελάτες ρωτούν για τις παράνομες σχέσεις τους και πώς αυτές θα εξελιχθούν. «Βλέπω τον χάρτη του άντρα, τον χάρτη της κοπέλας και μπορώ να καταλάβω τι μέλλον θα έχουν και αν η σχέση του άντρα με την γυναίκα του είναι καλή ή αν είναι κάτι εφήμερο».

ethnos.gr/Η αστρολόγος Ευδοξία Στρατοπούλου

Αρκετοί από τους πελάτες της τη ρωτούν πώς θα πάει η δουλειά το επόμενο διάστημα. Όσοι την επισκέπτονται για πρώτη φορά απορούν και της ζητούν να μάθουν πώς το ξέρει: «Το βλέπω αυτό από το χάρτη που κάνουμε», τους απαντά. Σύμφωνα με την ίδια, κάποιοι ακούν τις συμβουλές της και άλλοι πάλι όχι. «Είχα προειδοποιήσει έναν πελάτη μου να μην αγοράσει ένα πολυτελές τζιπ από την Βουλγαρία. Δεν με άκουσε. "Έλα ρε, Εύη, είναι ευκαιρία θα το πάρω" μου απάντησε. Λίγους μήνες αργότερα η Εφορία τον ενημέρωσε ότι το τζιπ ήταν κλεμμένο και ο άνθρωπος έχασε τα λεφτά του».

Ο κορονοϊός έβγαλε στην επιφάνεια πολλές παράνομες σχέσεις

Αν και η κίνηση λόγω κορονοϊού έχει πέσει, καθώς η ίδια δεν δέχεται ακόμη επισκέψεις αλλά κάνει μόνο κάποια τηλεφωνικά ραντεβού αυτό που παρατηρεί είναι ότι βγήκαν στην επιφάνεια πολλές παράνομες σχέσεις και πολλά ζευγάρια έφτασαν στο χωρισμό. «Μια πελάτισσα μου παρατήρησε ότι ο άντρας της κλεινόταν στην τουαλέτα και μιλούσε πολλές ώρες στο τηλέφωνο. Της μπήκε η ιδέα ότι έχει εξωσυζυγική σχέση και ήρθε σε μένα να το επιβεβαιώσει. Είδα στον αστρολογικό χάρτη πολλές γυναίκες. Και όπως αποδείχτηκε αργότερα ο άντρας της είχε δέκα χρόνια σχέση…»

«Θέλω η κουνιάδα μου και η πεθερά μου να μην έρχονται στο σπίτι»

Όπως εξήγησε η κυρία Στρατοπούλου, η αστρολογία πλέον προχώρησε και έρχονται και μορφωμένοι άνθρωποι που ξέρουν τι θα ζητήσουν. Οι περισσότεροι ρωτούν για τα επαγγελματικά τους, τα οικογενειακά τους, αλλά και θέματα εξωσυζυγικών σχέσεων. Υπάρχουν, όμως, όπως λέει και θέματα όπως: «"Θέλω να κάνεις την κουνιάδα μου και την πεθερά μου να μην έρχονται στο σπίτι" μου ζήτησαν κάποτε.  Τώρα αυτό είναι ένα χαμηλό επίπεδο. Της εξηγεί για την αστρολογία αλλά δεν καταλαβαίνει. Σου λέει ότι την κοροϊδεύεις και θέλεις να της πάρεις τα λεφτά».

social media/Ο αστρολογικός χάρτης της μέρας

«Έχω πελάτες από τα 15 μέχρι και τα 75»

Σύμφωνα με την ίδια, ο κόσμος ολοένα και περισσότερο δείχνει ενδιαφέρον για τα άστρα. «Αν άντεχα να δουλεύω όλη μέρα θα είχα πελάτες συνεχώς». Η κυρία Στρατοπούλου κρατά σημειώσεις και φακέλους από πελάτες της, οι οποίοι ξεκινούν από τα 15 και φτάνουν μέχρι τα 75.  Πιο πολύ τα κορίτσια θέλουν να μάθουν αν το ταίρι τους στο σχολείο έχει παράλληλη σχέση. Τα αγόρια δεν ρωτούν για τις σπουδές τους αλλά τους απασχολεί το θέμα της δουλειάς.

75άρηδες στην αστρολόγο για να κερδίσουν το… λαχείο

«Από την άλλη, οι 75άρηδες φοβούνται που θα καταλήξουν και σε ρωτούν αν θα έχουν λεφτά. Ένας 75άρης με ρώτησε αν θα κερδίσει το… λαχείο. Του απαντώ το βασικό είναι στα 75 σου να έχεις υγεία και όχι λεφτά. Και εκείνος μου αποκρίθηκε ότι καλή είναι η υγεία αλλά κανένας δεν σε κοιτά αν δεν έχεις χρήματα».

Τα χαρτιά τα προτιμούν κυρίως μεγαλύτερες ηλικίες και θέλουν να μάθουν αν θα αποκτήσουν λεφτά στο μέλλον. «Βλέπω πρώτα το χάρτη και μετά τους λέω "θα σας ρίξω και τα χαρτιά" γιατί το βλέπεις πιο καθαρά. Μέσα από τα χαρτιά μπορείς να δεις αν τα χρήματα θα είναι από λαχείο, από δουλειά, από κληρονομιά. Αυτό φαίνεται», κατέληξε η κυρία Στρατοπούλου.

χαρτομαντείακαφεμαντείαεπίθεση με βιτριόλιαστυνομία