Ελλάδα|19.06.2020 09:55

Έγκλημα στον Εύοσμο: Στον ανακριτή για την απολογία τους μητέρα και κόρη

Newsroom

Το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή, στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθούν, θα περάσουν γύρω στις 11:00 η 45χρονη μητέρα και η 18χρονη κόρη της, οι οποίες κατηγορούνται για τη δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή, στο σπίτι της στον Εύσομο Θεσσαλονίκης, σύζυγο της πρώτης και πατέρα της δεύτερης. 

Ο 49χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος από το γιο του το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ενώ σε βάρος των δύο γυναικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοφορία-οπλοχρησία.


Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, οι δύο γυναίκες ακινητοποίησαν τον 49χρονο και τον μαχαίρωσαν πολλές φορές στον τράχηλο και την δεξιά παρειά. Μάλιστα, οι γυναίκες επιχείρησαν να αποκρύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία και μάλιστα πέταξαν το μαχαίρι, με το οποίο έκαναν το έγκλημα. Το τελευταίο βρέθηκε σε φρεάτιο όμβριων υδάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ενώπιον του εισαγγελέα οι δύο γυναίκες φέρεται να δήλωσαν ότι προχώρησαν στην πράξη τους, επειδή για πολλά χρόνια δέχονταν σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από τον άνδρα. Παράλληλα, ισχυρίστηκαν ότι προχώρησαν στη δολοφονία του 49χρονου πάνω σε μια στιγμή απόγνωσης, αφού αυτό έμοιαζε ως ο μοναδικός τρόπος για να σωθούν από τα δεινά που είχαν υποστεί για πολλά χρόνια.

Μάλιστα, η 45χρονη, η οποία φέρεται να δήλωσε ότι πρόσφατα είχε πληροφορηθεί την κακοποίηση της κόρης της από το σύζυγό της, στο παρελθόν είχε φιλοξενηθεί σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών.

Εύοσμος Θεσσαλονίκηςέγκλημα