Ελλάδα|19.06.2020 12:20

Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Σχόλιο στη Βιολογία

Newsroom

Στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων από τα ΓΕΛ. 

Το ethnos.gr θα δημοσιεύει τις απαντήσεις των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων σε συνεργασία με το «Νέο Φροντιστήριο» και την ομάδα των καθηγητών του. 

Σχολιασμός των θεμάτων του μαθήματος της Βιολογίας από την ομάδα των Βιολόγων του Νέου Φροντιστηρίου

Μετά από μια ιδιαίτερη χρονιά, από πολλές απόψεις, οι υποψήφιοι κλήθηκαν σήμερα να αντιμετωπίσουν το μάθημα της Βιολογίας... Φέτος, για πρώτη φορά οι μαθητές αντιμετώπισαν από κοινού τη Βιολογία Προσανατολισμού και τη Βιολογία Γενικής Παιδείας..

Τα θέματα, αν και παρουσίαζαν κλιμακωτή δυσκολία και αρκετή έκταση, κινούνται στα όρια του αναμενόμενου και η αρχική εκτίμηση είναι πως οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά..

Οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής του πρώτου θέματος απαιτούσαν γνώση από την πλευρά των μαθητών και κατανόηση του υλικού και των δύο βιβλίων, χωρίς όμως να παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Στο δεύτερο θέμα οι ερωτήσεις θεωρίας, προερχόμενες από την ύλη και των δύο βιβλίων, κρίνονται αναμενόμενες και με απαντήσεις σχετικά μικρής έκτασης...

Στο τρίτο θέμα ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει.. Η ερώτηση διαγράμματος αντιγόνου και η άσκηση 2ου κεφαλαίου από το βιβλίο της Γενικής δεν αποτελούν έκπληξη. Τα ερωτήματα Γ3 και Γ4, από την ύλη του Προσανατολισμού, απαιτούν κάποια προσοχή παραπάνω...Καλή και σε βάθος κατανόηση της εκφώνησης, γνώση και κριτική ικανότητα από την πλευρά των υποψηφίων θεωρούνται απαραίτητα για την ολοκληρωμένη απάντηση αυτών των υποερωτημάτων...

Τέλος, το τέταρτο θέμα αποτελεί ίσως την μόνη «πρόκληση» των σημερινών θεμάτων…Τα υποερωτήματα του συγκεκριμένου θέματος απαιτούσαν σε βάθος γνώση, απόλυτη κατανόηση και συνδυαστική σκέψη από την πλευρά των υποψηφίων. Ήταν το θέμα που απαιτούσε τον περισσότερο χρόνο και αυτό που ανεβάζει τον πήχη της δυσκολίας των φετινών θεμάτων λίγο παραπάνω από τα αντίστοιχα των περσινών εξετάσεων...

Δείτε εδώ τα θέματα των εξετάσεων:

Κοινωνιολογία

Βιολογία

Με το παλαιό σύστημα

Βιολογία Γενικής Παιδείας - Ημερήσια

Βιολογία Γενικής Παιδείας - Εσπερινά

Ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα, η εξέταση στη Φυσική στις 22 Ιουνίου και στις 24 Ιουνίου στην Ιστορία και την Πληροφορική. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26 Ιουνίου στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Νέο Φροντιστήριο: 52 χρόνια επιτυχίες

Ο όμιλος Νέο Φροντιστήριο, ιδρύθηκε το 1968 & σήμερα  αριθμεί πάνω από 80 εκπαιδευτικά κέντρα με 600 καθηγητές, 100 συνεργάτες διευθυντές σπουδών κάθε ειδικότητας, πλήρη σειρά εκδόσεων και πλούσιο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό. Η πλούσια ακαδημαϊκή του παράδοση διατηρείται αναλλοίωτη, αφού οι άνθρωποι του βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση αφουγκραζόμενοι τις νέες εξελίξεις & προκλήσεις της εποχής, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα στην πρόσφατη περιπέτεια της πανδημίας.   Η  διαχρονική πρωτοκαθεδρία του οργανισμού στην προετοιμασία των μαθητών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους, καταδεικνύεται από τα αποτελέσματα, αφού κάθε χρόνο πάνω από 1200 μαθητές των  φροντιστηρίων μας εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπολογίζεται ότι πάνω από 60000 σημερινοί επιστήμονες πέρασαν από τα θρανία του όλα αυτά τα χρόνια!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://neo.edu.gr/

πανελλήνιες εξετάσειςπανελλήνιεςΠανελλαδικές εξετάσεις 2020