Ελλάδα|18.12.2018 20:11

Καιρός: Με τι θερμοκρασίες θα κάνουμε Χριστούγεννα (vid)

Newsroom

Ενθαρρυντικές είναι οι μέχρι τώρα προβλέψεις για τον καιρό των Χριστουγέννων. Η κακοκαιρία θα υποχωρήσει και θα δώσει τη θέση της σε... καλύτερες μέρες.

Η θερμοκρασία τις ημέρες των Χριστουγέννων αναμένεται να κυμανθεί από 15 έως και 17 βαθμούς Κελσίου ενώ όσον αφορά τις βροχοπτώσεις που αναμένονται, οι περισσότερες θα είναι παροδικές.

Για τις επόμενες, πάντως ώρες, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ο χιονιάς και η παγωνιά καθώς ο καιρός θα επιδεινωθεί με καταιγίδες που συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Τις βραδινές ώρες της Τρίτης, 18 Δεκεμβρίου τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο, και έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, 19 Δεκεμβρίου, θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Στο βίντεο του meteo.gr μπορείτε να δείτε τον καιρό στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τις επόμενες τέσσερις ημέρες.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο (22/12) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο.

Την Κυριακή (23/12) ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.

Την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12) ο καιρός θα είναι αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο.

Χιονίζει από το απόγευμα σε περιοχές βόρεια της Θεσσαλονίκης

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται από το απόγευμα ΤΗς 18ης Δεκεμβρίου σε περιοχές βόρεια της Θεσσαλονίκης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Ειδικότερα, χιόνι πέφτει στο Χορτιάτη, στο Ωραιόκαστρο και στο Ασβεστοχώρι, στο δρόμο προς και από το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι τρεις βαθμοί Κελσίου, στα Γρεβενά δύο, στις Σέρρες και στην Ελευθερούπολη Καβάλας πέντε, στον Πολύγυρο (όπου επίσης χιονίζει) ένας, στο Κιλκίς ένας, στο Αμύνταιο -ένας και στη Φλώρινα -δύο. 

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Βόρεια Ελλάδα

Ο χειμώνας ήδη έχει μπει για τα καλά στη Βόρεια Ελλάδα, με πολλές περιοχές να έχουν «ντυθεί» στα λευκά ενώ σε αρκετές άλλες να σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στους ορεινούς όγκους της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και σε περιοχές με πιο χαμηλό υψόμετρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου οι οδηγοί πρέπει να έχουν τοποθετήσει αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους. 

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί η Κοζάνη, η Φλώρινα και το Αμύνταιο, όπου ο υδράργυρος από το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας, όπως επίσης και στους επαρχιακούς δρόμους της Κοζάνης. 

Χωρίς προβλήματα κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονές της.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί πυκνή νέφωση με διαστήματα βροχοπτώσεων. Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα (τέσσερις βαθμοί Κελσίου.) Στην Κεντρική Μακεδία οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας (Σέλι, «3-5 Πηγάδια») και της Πέλλας («Καϊμάκτσαλαν») πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

καιρόςΧριστούγεννα