Ελλάδα|19.06.2020 22:32

Φωτιά στο Μαρτίνο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο - Ανοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας

Newsroom

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε στον Μαρτίνο, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά διάσπαρτες, μικρές εστίες. Λόγω της καλής εικόνας, η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας που είχε κλείσει το μεσημέρι της Παρασκευής άνοιξε και στα δύο ρεύματα.

Σημειώνεται πως οι φλόγες ήταν πολύ κοντά στο εθνικό δίκτυο. Πολλοί από τους οδηγούς, ωστόσο, αξιοποίησαν τις εναλλακτικές διαδρομές που τους υπέδειξε η Τροχαία, μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, Αγιος Ιωάννης και Κόκκινο, για να βγουν και πάλι στο ύψος του Κάστρου και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ άλλοι περίμεναν υπομονετικά να μειωθούν οι καπνοί και να επιτραπεί και πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων, την ίδια στιγμή που οι φλόγες βρίσκονταν μια ανάσα από την άκρη της εθνικής οδού.

Από πολύ νωρίς, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να μην περάσει η φωτιά την εθνική οδό και κατευθυνθεί σε κατοικημένες περιοχές. Παρά τους ισχυρούς ανέμους μπόρεσαν να ανακόψουν την πορεία της. Η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 15:00, όταν έκανε στάχτες δασική περιοχή με πουρνάρια, έφτασε σε καλλιέργειες σιτηρών και προχώρησε προς στο χωριό Κάστρο, ενώ τόσο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν ιδιαίτερα ισχυρές όσο και οι εναέριες που ενισχύθηκαν, μπόρεσαν να ελέγξουν αρκετά από τα μέτωπά της πολύ νωρίς, με συνέπεια λίγο μετά τις 21:00 να την ελέγξουν περιμετρικά.

πυροσβεστικήφωτιάΜαρτίνο