Ελλάδα|20.06.2020 21:19

Ο ένας πάνω στον άλλον: Το αδιαχώρητο σε μπαρ και παραλίες

Newsroom

Βράδυ Παρασκευής και για μία ακόμη φορά, επικρατεί το αδιαχώρητο σε μπαρ και ανοιχτούς χώρους. Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv, παραλιακή και επαρχία πλημμύρισαν από κόσμο με τους ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή να μοιράζουν λουκέτα και πρόστιμα.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε δύο νυχτερινά μαγαζιά στην Πλάκα και στο Γκάζι. Οι ελεγκτές επέβαλαν πρόστιμα 3 έως 10 χιλιάδων ευρώ, ενώ και στα δύο μαγαζιά μπήκε λουκέτο για 15 μέρες.

Ασφυκτικά γεμάτα ήταν για ακόμα μια φορά νυχτερινά μαγαζιά στην παραλιακή και όχι μόνο. Οι θαμώνες ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον και ξεφάντωσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να κρατάνε αποστάσεις λόγω κορονοϊού και αδιαφορώντας για τις συστάσεις των ειδικών που προειδοποιούν ότι τέτοιες εικόνες είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Την ίδια ώρα, στην Πάτρα φαίνεται να αδειάζουν τα μπαρ και να γεμίζουν… οι παραλίες. Στην πλαζ της πόλης διοργανώθηκε χθες Παρασκευή υπαίθριο πάρτι και, όπως μαρτυρούν και οι εικόνες από το ρεπορτάζ του Open, πάνω από 1.000 άτομα διασκέδασαν μέχρι αργά, με το αλκοόλ να ρέει άφθονο και τη μουσική να παίζει στη διαπασών.

Πάρτι σαν κι αυτό προκαλούν την αντίδραση των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης που βλέπουν από τη μια να επιβάλλονται πρόστιμα στα μαγαζιά τους, και από την άλλη, να δημιουργείται ανεξέλεγκτα συνωστισμός σε υπαίθριους χώρους. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έχουν απευθυνθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στην Aστυνομία για να ληφθούν μέτρα.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε στο Open Tv

Κορονοϊόςνυχτερινά κέντραπαραλίες