Ελλάδα|20.06.2020 21:50

Άδεια πόλη η Αθήνα: Μετρημένοι στα δάχτυλα οι τουρίστες

Newsroom

Μέσα Ιουνίου, υψηλές θερμοκρασίες, ανοιχτά σύνορα, αλλά στην Αθήνα οι τουρίστες αναζητούνται… με το κιάλι, λόγω κορονοϊού. Κάποιοι, λιγοστοί που βρίσκονται στη χώρα μας, βρέθηκαν και στον Ιερό Βράχο.

Η πανδημία δεν σταμάτησε τον Evil, που ήρθε με την οικογένειά του από την Αυστρία. Είναι η 5η φορά που επισκέπτονται τη χώρα μας. «Δεν υπάρχει φόβος!» και «υπάρχει πραγματικά ασφάλεια, αυτή τη στιγμή είναι ωραία να επισκεφθείς την Ακρόπολη, διότι δεν έχει και πολλούς τουρίστες, αλλά πραγματικά νιώθω ασφαλής», ακούγεται στο ρεπορτάζ του Open.

Aρκετοί Έλληνες μάλιστα από σήμερα Σάββατο βρήκαν την ευκαιρία και επισκέφθηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης αφού δεν υπάρχει συνωστισμός και οι τουρίστες είναι άφαντοι! «Ηταν μία μεγάλη ευκαιρία και για τα παιδιά, κυρίως, βρήκαμε μία μεγάλη ευκαιρία το να αποφεύγουμε τον συνωστισμό όσο δεν παίρνει και προσπαθούμε να είμαστε μόνο σε εξωτερικούς χώρους», λέει μια γυναίκα ελληνικής καταγωγής στο Open. Mία άλλη, συμπληρώνει: «Έχει ελάχιστους τουρίστες και πιο πολλοί ήταν οι φύλακες από τους τουρίστες μπορώ να πω».

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 2:00, Σάββατο μεσημέρι, και το Open βρέθηκε σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, στην οδό Μακρυγιάννη. Εδώ, υπό άλλες συνθήκες θα υπήρχαν εκατοντάδες τουρίστες, όμως η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Μάλιστα, υπάρχουν ακόμα μαγαζιά τα οποία έχουν κατεβάσει ρολά. Ιδιοκτήτης εστιατορίου, περιγράφει στην κάμερα του Ανοικτού Καναλιού, «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τέτοια πτώση, πρέπει να είμαστε 98% κάτω. Όπως βλέπετε, είναι μεσημέρι, είναι ώρα φαγητού, και δεν υπάρχει τίποτα, κανένας».

Οι δρόμοι δεν θυμίζουν σε τίποτα την πρωτεύουσα του τουρισμού. Στο Μουσείο της Ακρόπολης ελάχιστοι είναι οι περπατητές… και  όλοι Έλληνες!

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 3:00, στην Πλάκα, και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, υπάρχουν άδεια τραπέζια, άδειοι δρόμοι, άδεια ταμεία και τουρίστες ούτε για δείγμα.

Το Μοναστηράκι, η πιο τουριστική γωνία της Αθήνας γεμάτο τουρίστες… Εικόνες που ανήκουν στο παρελθόν. Οι λιγοστοί πελάτες στα εστιατόρια είναι Έλληνες…

Στους  επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης επικρατεί ανησυχία και προβληματισμός λόγω της έλλειψης τουριστών, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξη των γεγονότων.

Δείτε το θέμα όπως μεταδόθηκε από το Open Tv

τουρίστεςΚορονοϊός