Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Επτά κρούσματα κορονοϊού – Κλείνουν τα σχολεία
NewsroomΟ κορονοϊός συνεχίζει να είναι εδώ και να δημιουργεί προβλήματα. Ετσι, επτά κρούσματα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τον έλεγχο δειγμάτων η οποία έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά. Επίσης, βρέθηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων τα οποία ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών και όλοι φοβούνται για την εξάπλωση του ιού.
Τη Δευτέρα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Την ίδια στιγμή, το Νοσοκομείο Φιλιατών αλλά και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων. Ταυτόχρονα, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, αλλά και τις επόμενες ημέρες, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τον δήμο Σουλίου, τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.
- Κύκλωμα με «στημένα» τυχερά παιχνίδια σε Θεσσαλονίκη-Καβάλα: Κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ
- Χάος στις πτήσεις στην Ευρώπη: Βλάβη στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας της Ιταλίας - Καθυστερήσεις και στα ελληνικά αεροδρόμια
- Axios: Οι σύμμαχοι του Τραμπ στο κίνημα MAGA συζητούν ανοιχτά την επιβολή στρατιωτικού νόμου
- Υπόθεση «Midas»: Επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για απάτη 114 εκατ. ευρώ στον ΦΠΑ - Έρευνες και στην Ελλάδα