Ελλάδα|22.06.2020 14:54

Καιρός: Από τις 5 το απόγευμα καταιγίδες στην Αττική - Θα πληγεί το 80% της επικράτειας

Newsroom

Το κύμα κακοκαιρίας έχει ξεκινήσει να σαρώνει τη χώρα από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 22 Ιουνίου και ήδη πλήττει τη Θράκη, τη Μακεδονία, ενώ τα φαινόμενα έχουν επεκταθεί και στα γύρω ορεινά Αττικής και Θεσσαλονίκης. Τις επόμενες ώρες χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην περιοχή της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα είναι έντονα ακόμη και μέσα στο Αιγαίο (σ.σ. Βόρειο και Ανατολικό), καθώς και στις Σποράδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη θα πληγεί και η Αττική με τα φαινόμενα αυτή την ώρα να «χτυπούν» τα βόρεια τμήματα του νομού από το ύψος της Κηφισιάς και πάνω, ενώ αναμένεται να καλύψουν όλον τον νομό. Ορατός είναι κι ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, ενώ οι καταιγίδες ενδέχεται να συνοδεύονται από πολλούς κεραυνούς και σε ορισμένες περιπτώσεις και από χαλαζόπτωση.

Με την πάροδο της ημέρας θα πληγεί και η Πελοπόννησος και προχωρώντας προς τη νύχτα η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε κεντρικό και νότιο Αιγαίο καλύπτοντας περίπου το 80% της επικράτειας. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και αύριο Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ενώ με την πάροδο της ημέρας θα πληγούν και τα νησιά. Η κακοκαιρία θα είναι παροδική, καθώς από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση κι επιστρέφει για τα καλά το καλοκαίρι, με το Σαββατοκύριακο να αναμένεται ιδιαίτερα ζεστό και ιδανικό για εξορμήσεις στη θάλασσα.

Εξάλλου, καταρρακτώδης βροχές είχαμε και μέσα στο Σαββατοκύριακο σε Δράμα και Ξάνθη, ενώ υπερχείλισε ποτάμι στις Σέρρες. Παράλληλα, δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων.

καταιγίδεςχαλάζικεραυνοίπλημμύρεςκαιρός