Ελλάδα|23.06.2020 17:01

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Βροχές και καταιγίδες - Πότε βελτιώνεται

Newsroom

Οι βροχές και οι καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου, οπότε και σταδιακά θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τα φαινόμενα να περιορίζονται κυρίως στα ορεινά. Αναλυτικότερα: 

Πέμπτη, 25 Ιουνίου

Στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες ,την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 26 Ιουνίου και Σάββατο 27 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Oι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως την Παρασκευή και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Κυριακή 28 Ιουνίου και Δευτέρα 29 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

κακοκαιρίακαιρός