Ελλάδα|23.06.2020 14:03

Καιρός τις επόμενες ώρες: Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα - Πότε απαιτείται προσοχή

Newsroom

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός και τις επόμενες ώρες στη χώρα μας, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, στο μεσημβρινό δελτίο, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας. 

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στην Αττική, καταιγίδες αναμένονται περίπου στις 17:00 - 18:00 το απόγευμα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές έως και τις 20:00 - 21:00 το βράδυ, οπότε και στη συνέχεια θα υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Το σκηνικό του καιρού θα είναι αντίστοιχο και για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου χρειάζεται μια επιπλέον προσοχή, καθώς κατά τις βραδινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες που θα χτυπήσουν την περιοχή της Χαλκιδικής. 

Η αστάθεια του καιρού θα επιμείνει και την Τετάρτη 24 Ιουνίου, αν και δείχνει να περιορίζεται τόσο χρονικά όσο και χωρικά. Συγκεκριμένα, η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά της χώρας, οι οποίες ωστόσο προς το απόγευμα θα επεκταθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, με έμφαση την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα όπως και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν από την Πέμπτη 25 Ιουνίου, οπότε και σταδιακά θα επιστρέψει το καλοκαίρι. 

Περισσότερα, στο βίντεο από το δελτίο του OPEN TV που ακολουθεί: 

καταιγίδεςκαιρόςκαιρός κακοκαιρία Αττική