Ρόδος: Έκοψαν το επίδομα αναπηρίας σε τυφλή - «Δεν πληροί τις προϋποθέσεις»
NewsroomΕντύπωση προκαλεί η είδηση πως έκοψαν το επίδομα αναπηρίας σε μια τυφλή γυναίκα 55 ετών στη Ρόδο, με την αιτιολογία πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις, παρόλο που η ίδια έχασε τα πόδια και την όρασή της πριν από 10 χρόνια λόγω σακχάρου, ενώ πλέον πάσχει και από άνοια.
Ο σύζυγός της μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30» του OPEN TV και περιέγραψε την περιπέτεια της 55χρονης, εξηγώντας πως η αρμόδια υπηρεσία έστειλε στον ίδιο ένα έγγραφο πριν από 6 μήνες, με το οποίο ενημέρωνε τον ίδιο και την πάσχουσα σύζυγό του πως δεν πληροί τις «προϋποθέσεις τυφλότητας» για να λαμβάνει το αναπηρικό επίδομα. Κι αυτό γιατί η αρμόδια επιτροπή έκρινε πως το ποσοστό αναπηρίας της γυναίκας, αν και τα προβλήματα υγείας της είναι εφόρου ζωής, ανέρχεται σε 70% και όχι 100%.
Περισσότερα, στο ρεπορτάζ του OPEN TV που ακολουθεί:
- Το «τρύπιο» σκεπτικό του Τζαβέλλα για την κατασκοπεία και τις υποκλοπές, το άδειασμα του Μαρινάκη στον Άδωνι και το «πέσιμο» του Λοβέρδου στον Σκέρτσο
- Ποια θέματα άναψαν… φωτιές στο γαλάζιο εσωτερικό - Κινήσεις της κυβέρνησης για να μη φουντώσει η εσωστρέφεια
- Κοινωνικές δομές χωρίς «δίχτυ ασφαλείας»: Κίνδυνος για βρεφονηπιακή φροντίδα και 18.000 θέσεις εργασίας
- Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για τις 1.000 κάμερες επιτήρησης στους δρόμους - Μετ' εμποδίων η διαδικασία για τα λεωφορεία