Ελλάδα|19.12.2018 09:13

Αναδρομικά: Επισπεύδεται η διαδικασία για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την καταβολή των αναδρομικών στους γιατρούς του ΕΣΥ, δεδομένου ότι ήδη έχουν εισπραχθεί τα χρήματα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους με ειδικό μισθολόγιο και εξαίρεση τους Πανεπιστημιακούς.  Άλλωστε οι ένστολοι είναι από τους πρώτους που εισέπραξαν τα ποσά. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έχει δοθεί εντολή να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ενώ όσα νοσοκομεία δεν προλάβουν θα τα καταβάλουν αργότερα είτε στα μέσα Ιανουαρίου είτε στο τέλος. 

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μετά από συνεννόηση του υπουργείου Υγείας με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), θα κρατηθεί ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αρχείων με τους δικαιούχους για τα αναδρομικά των νοσοκομειακών γιατρών μέχρι την Πέμπτη το πρωί 20 Δεκεμβρίου. Τα νοσοκομεία θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές καταστάσεις με τα ονόματα των γιατρών αλλά και τα ποσά που δικαιούνται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ώστε να μοιρασθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς. 

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όσα νοσοκομεία προλάβουν τη γραφειοκρατική διαδικασία, τα αναδρομικά θα πληρωθούν μαζί με την τακτική μισθοδοσία στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ όσα νοσοκομεία δεν προλάβουν να υποβάλουν τα αρχεία μέχρι την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, τότε η πληρωμή θα γίνει με την πρώτη μισθοδοσία των γιατρών του ΕΣΥ στις 13 Ιανουαρίου. 

Δεν αποκλείεται πάντως μεγάλο μέρος των γιατρών να εισπράξει τα χρήματα στις 27 Ιανουαρίου οπότε και είναι η τελική ημερομηνία καταβολής με βάση και την τροπολογία που ψηφίστηκε. 

αναδρομικά γιατροί