Ελλάδα|24.06.2020 15:24

Ψευτογιατρός: Πήρε από καρκινοπαθή 60.000€ για ενέσεις «από το Βατικανό»

Newsroom

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη δράση του ψευτογιατρού, ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν ή πάσχουν από καρκίνο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Καλαφάτη, το ποσό που κέρδισε από τις απάτες ο Νίκος Κοντοστάθης αναμένεται να ξεπεράσει μετά τις νέες καταγγελίες τις 120.000 ευρώ και έτσι η πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία για απάτη αναμένεται να μετατραπεί σε κακούργημα. Μετατροπή της κατηγορίας θα υπάρξει για συνέργεια σε κακούργημα και για τους τρεις γιατρούς που φέρονται να συνεργάστηκαν με τον 47χρονο.

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί και η καταγγελία του δικηγόρου, Στέλιου Σούρλα, ο οποίος ανακοίνωσε στον ANT1 τον θάνατο μιας ακόμη καρκινοπαθούς που είχε εμπιστευτεί τον Νίκο Κοντοστάθη, με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσει τον τρίτο κύκλο της θεραπείας της και να χάσει τη ζωή της. «Είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω τον θάνατο ενός ακόμα θύματος του συγκεκριμένου ανθρώπου και συγκεκριμένα μίας 35χρονης κοπέλας, μητέρας δύο παιδιών, η οποία έπεσε θύμα εξαπάτησης από αυτόν τον άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι ο «ψευτογιατρός» κατηγορείται ότι απέσπασε από την 35χρονη πάνω από 60.000 ευρώ

«Η κοπέλα αυτή είχε καρκίνο στο στήθος, έκανε χημειοθεραπείες και πείστηκε από τον συγκεκριμένο άνθρωπο να απαρνηθεί τον τρίτο κύκλο των χημειοθεραπειών, ο οποίος ήταν και ο σημαντικότερος», υποστήριξε ο κ. Σούρλας. Αντί της θεραπείας, ο 47χρονος κατηγορείται ότι έκανε στην άτυχη γυναίκα 6 ενέσεις αρτιμισίνης, που της είπε ότι έρχονται «από το Βατικανό». Παράλληλα, σημείωσε πως έχει στη διάθεσή του όλα τα σχετικά στοιχεία από τους συγγενείς της 35χρονης, ενώ ανέφερε πως από τα εν λόγω στοιχεία προκύπτει ότι ο «ψευτογιατρός» είχε συνεργούς. 

καταγγελίεςκαρκινοπαθείςψευτογιατρός