Ελλάδα|25.06.2020 07:42

Ψευτογιατρός: Οι «θαυματουργές» ενέσεις, τα γιατροσόφια και η καθαρή κάνναβη

Newsroom

Νέες καταγγελίες έρχονται συνεχώς στο φως για τη δράση που φέρεται να είχε ο ψευτογιατρός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, άνδρας από την επαρχία κατέθεσε την Τρίτη στους αστυνομικούς ότι έδωσε 50.000 ευρώ, καθώς ο ίδιος είχε ένα πολύ σοβαρό κινητικό πρόβλημα και ο ψευτογιατρός φέρεται να τον έπεισε ότι με τα «μαντζούνια» που θα του δώσει, θα τον κάνει να νιώσει καλά.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο δεν έγινε καλά αλλά εγκατέλειψε την «θεραπεία» που ακολουθούσε με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι. Εκτός από τη συγκεκριμένη καταγγελία που φέρεται να «καίει» τον ψευτογιατρό, στη ΓΑΔΑ αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί εξετάζουν 60 καταγγελίες και υποστηρίζουν ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των ερευνών τουλάχιστον 150 άτομα θα έχουν καταγγείλει για τη δράση του ψευτογιατρού. 

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες

Μπουκαλάκια με δήθεν θεραπευτικό απόσταγμα σαν αυτά που παρουσιάζει το OPEN TV, ενέσεις που περιείχαν αρτεμισίνη «εισαγόμενες απευθείας από το Βατικανό» αλλά και καθαρή κάνναβη ήταν ορισμένα από τα γιατροσόφια που φέρεται να διένειμε έναντι αδράς αμοιβής ο προφυλακιστέος, Νίκος Κοντοστάθης, στους καρκινοπαθείς. «Είχαν κάτι κωδικούς, τους οποίους είχα γράψει σε χαρτί... Εστυβα μαϊντανούς, παντζάρια, πορτοκάλια, μήλα, λεμόνια, τζίντζερ. Ψαρόσουπες, είχαμε φάει όλο τον Ατλαντικό», αναφέρει αποκλειστικά στο OPEN TV μητέρα θύματος. 

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, η μητέρα της 35χρονης νηπιαγωγού, η οποία διέκοψε τις χημειοθεραπείες έπειτα από προτροπή του ψευτογιατρού και ύστερα από κάποιους μήνες έχασε τη ζωή της, αποκαλύπτει πως ο 47χρονος φέρεται να επέμεινε στις πρακτικές του ακόμη και τη στιγμή που η νηπιαγωγός υπέφερε. «Είχε κάνει και φασαρία μέσα στο θάλαμο, μέσα στο γραφείο των ιατρών. Παρουσιαζόταν με το όνομά του. Απαιτούσε να μη γίνει η προτεινόμενη θεραπεία από το νοσοκομείο», τονίζει η μητέρα.

«Συνταγογραφούσε τον θάνατο»

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σε καρκινοπαθή γυναίκα, που φέρεται να την έπεισε να μην ξεκινήσει καν χημειοθεραπείες παρείχε συγκεκριμένα μπουκαλάκια, πάνω στα οποία έγραφε και τη δήθεν συνταγή. «Μου έδωσε κάτι σκευάσματα και ακολούθησα μία τρίμηνη, αρκετά οδυνηρή δίαιτα, με μια ένεση, την οποία μου έκανε στο μπράτσο και η οποία ήταν, όπως έλεγε, για να εξαφανιστεί ο καρκίνος», αναφέρει στο OPEN καρκινοπαθής.

Τα θύματά του, μάλιστα, πλήρωναν υπέρογκα ποσά για τις δήθεν θεραπείες που τους υποσχόταν. «Εχει πάει πάνω από 60.000 ευρώ. Δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε», αναφέρει η μητέρα της νηπιαγωγού με την καρκινοπαθή να συμπληρώνει: «Πλήρωσα 5.000 ευρώ, συν τα βότανα, συν κάποια άλλα πράγματα που με έβαζε να αγοράζω». 

καρκινοπαθείςκαταγγελίεςψευτογιατρός