Ελλάδα|19.12.2018 10:18

ΤΕΜΕΣ: Νέα πολυτελή διαμερίσματα στο Costa Navarino

Δημήτρης Δελεβέγκος

Ένα νέο οικιστικό project έχει δημιουργήσει η εταιρεία ΤΕΜΕΣ, που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται το τουριστικό θέρετρο Costa Navarino της Μεσσηνίας. Ο λόγος για 98 branded διαμερίσματα (“The Residences at The Westin Resort”) που είναι μέρος του ξενοδοχείου Westin Resort, το οποίο έχει αναλάβει και τη διαχείρισή τους. Όπως ανέφεραν, σε χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος και ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης ακινήτων της ΤΕΜΕΣ Στέφανος Θεοδωρίδης και Ευγένιος Δενδρινός, οι συγκεκριμένες κατοικίες πωλούνται από 500.000 ευρώ και έχουν επιφάνεια 120 τετραγωνικά μέτρα.

Προσφέρουν σταθερά έσοδα

Πρόκειται, όπως εξήγησαν τα στελέχη της ΤΕΜΕΣ, για ένα επενδυτικό πρόγραμμα 18ετούς διάρκειας, μετά την ολοκλήρωση του οποίου είναι στην διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη, εάν το ακίνητο θα “επιστρέψει” στο ξενοδοχειακό δυναμικό της εταιρείας. Ουσιαστικά, η εταιρεία αναλαμβάνει την μίσθωση των διαμερισμάτων, προσφέροντας για την πρώτη πενταετία εγγυημένα έσοδα που ισοδυναμούν με το 4% της αξίας του κάθε διαμερίσματος. Ήδη, από τον περασμένο Ιούλιο, έως σήμερα, έχουν πωληθεί οκτώ διαμερίσματα, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η εμπορική διάθεση των συγκεκριμένων κατοικιών, όπως αναφέρουν από την ΤΕΜΕΣ. Η τελευταία σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης έως του 50% της αξίας των διαμερισμάτων.

Εκτός από τα διαμερίσματα, η ΤΕΜΕΣ προχωράει στην υλοποίηση έως 50  υπερπολυτελών κατοικιών επιφάνειας 400 τ.μ. έως 1.300 τ.μ., καθεμία από τις οποίες εκτείνεται σε οικόπεδο 1,5 έως 3 στρεμ. και πωλείται από 2,5 εκατ. έως 8 εκατ. ευρώ. Έως σήμερα έχουν πωληθεί 17 τέτοιους είδους κατοικίες που απευθύνονται, κατά βάση, σε ιδιαίτερα εύπορους αγοραστές που είναι Έλληνες, αλλά κυρίως ξένοι από την Βόρεια Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η εταιρεία μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει να υλοποιεί ένα ακόμη οικιστικό project που θα περιλαμβάνει μέχρι 40 κατοικίες με τιμή πώλησης περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Εκτός από το κομμάτι των κατοικιών, η ΤΕΜΕΣ κατασκευάζει δύο νέα ξενοδοχεία. Πρόκειται για την παραθαλάσσια, πέντε αστέρων μονάδα Navarino Waterfront που θα διαθέτει παραθαλάσσια αγορά, κατά το πρότυπο παράκτιας κωμόπολης, προσφέροντας πλήθος δραστηριοτήτων αναψυχής και εστίασης. Και για ένα ακόμη ξενοδοχείο που θα υλοποιηθεί στο Navarino Bay, όπου βρίσκεται το, 18 οπών, βραβευμένο γήπεδο γκολφ «The Bay Course».

Η “νέα γενιά” αναπτύξεων περιλαμβάνει και δύο καινούργια γήπεδα γκολφ, 18 οπών, που θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Navarino Hills σε υψίπεδο 5.000 στρεμμάτων και αναμένεται να ολοκληρωθούν από το 2020 και ύστερα.

Costa Navarino