Ελλάδα|02.07.2020 10:09

Κορονοϊός: Όχι τόσο μεγάλη ανησυχία για τα νησιά όσο για τα... πάρτι

Newsroom

«Πρώτο επιτυχημένο τεστ» χαρακτήρισε τις αφίξεις τουριστών εν μέσω κορονοϊού η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Ωστόσο, η ίδια τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως ξεκάθαρη εικόνα για το πώς οι αφίξεις των ξένων τουριστών θα επηρεάσουν την πορεία της πανδημίας στη χώρα θα έχουμε σε 15 ημέρες.

Όσον αφορά την ανησυχία των νησιωτών, οι οποίοι, όσο κι αν επιθυμούν τον τουρισμό, φοβούνται για το πως θα αντιμετωπιστεί τυχόν κρούσμα στο νησί τους η κυρία Παγώνη ήταν καθησυχαστική. «Έχουν ενημερωθεί οι γιατροί. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιστημονικό κόσμο».

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών υπογράμμισε πως τους ειδικούς «δεν τους ανησυχούν τόσο τα νησιά», παραδέχτηκε όμως, πως υπάρχει μεγαλύτερος φόβος για τις μεγάλες πόλεις και κυρίως για τα πάρτι και τις περιπτώσεις μεγάλου συνωστισμού που παρατηρούνται.

Τα αποτελέσματα για τα 4.000 τεστ

Σχετικά με τα πρώτα 4000 τεστ για τον κορονοϊό στα οποία υποβλήθηκαν οι τουρίστες που έφτασαν χθες στην Ελλάδα, η κυρία Παγώνη ξεκαθάρισε πως σήμερα το απόγευμα θα έχουμε τα αποτελέσματά τους. «Σήμερα θα ξέρουμε. Θα έχουμε την πρώτη εικόνα» είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ενώ πρόσθεσε πως τα τεστ θα συνεχιστούν.

Επιπλέον, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών εκτίμησε πως τα κρούσματα στη χώρα αναμένεται να αυξηθούν, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, τόνισε όμως πως, «με βάση τα δεδομένα αλλά και τα μέτρα που έχουμε πάρει, πιστεύουμε πως δεν θα φτάσουμε να δούμε να γίνονται εδώ αυτά που βλέπουμε στην Αμερική».

τεστΚορονοϊόςΜατίνα Παγώνητουρίστες