Ελλάδα|19.12.2018 16:54

Folli Follie: Κλείνουν οριστικά τα σύνορα για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Newsroom

Επιβάλλεται οριστικά και με τη βούλα του Δικαστικού Συμβουλίου, ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και τους λοιπούς κατηγορουμένους για την υπόθεση της Folli Follie.

Όπως έγινε γνωστό, το Δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε, επικύρωσε τη διάταξη επιβολής του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου σε βάρος του συνόλου των κατηγορουμένων. Folli Follie:

Τo κυνήγι της «κρυφής» περιουσίας των Κουτσολιούτσων Πατήστε εδώ Πέραν των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, για την υπόθεση κατηγορούνται άλλα έντεκα άτομα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι καθώς θεωρούνται ως ύποπτοι φυγής.

Σε μία τελευταία προσπάθεια άρης των περιοριστικών όρων, στο Συμβούλιο εμφανίστηκαν αυτοπροσώπως οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, καθώς και η πρώην αντιπρόεδρος της Folli Follie Καίτη Κουτσολιούτσου που βρισκόταν στο Χονγκ Κονγκ το τελευταίο διάστημα.

Εκτός από την προφανή επιδίωξη να αποτραπεί έστω και την τελευταία στιγμή ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η παρουσία τους ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου αποτελούσε μέρος της προσπάθειας να δείξουν ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τις δικαστικές αρχές και ότι δεν αποφεύγουν τον έλεγχο των πράξεών τους στη διοίκηση της εταιρείας.

Τελικά όμως δεν ήταν πειστικοί και οι δικαστές προχώρησαν σε σε επικύρωση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Folli FollieΤζώρτζης ΚουτσολιούτσοςΔημήτρης Κουτσολιούτσος