Ελλάδα|02.07.2020 15:30

Ψηλά οι κρατήσεις για Ελλάδα, 88% κάτω η κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Ιούνιο

Μαρία Λιλιοπούλου

Με 21.100 επιβάτες και 55 διεθνείς πτήσεις έκλεισε η χθεσινή (1/7) ημέρα, η οποία αποτελεί ορόσημο για την οριστική επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, για το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος». Την αμέσως προηγούμενη ημέρα, στις 30 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Αθήνας είχαν φτάσει 12.000 επιβάτες, ενώ είχαν εκτελεστεί 30 διεθνείς πτήσεις.

Τα πρώτα μηνύματα ήταν θετικά, σύμφωνα με την διευθύντρια επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, ωστόσο για μια πιο σαφή εικόνα και για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων θα πρέπει να περιμένουμε να παρέλθει διάστημα περίπου 15 ημερών. Σε κάθε περίπτωση τα νούμερα είναι σαφώς μικρότερα από τις αντίστοιχες ημέρες του 2019 οπότε και είχαν αφιχθεί 95.000 επιβάτες, αλλά, όπως τόνισαν, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα δεδομένου ότι το 2019 ήταν μία εντελώς διαφορετική χρονιά.

Συνολικά και ο Ιούνιος, πάντως, εξαιτίας της πανδημίας έκλεισε με απογοητευτικά νούμερα για τη βασική πύλη εισόδου της Ελλάδας με την επιβατική κίνηση να καταγράφει μείωση σε ποσοστό 88% και τον αριθμό πτήσεων να εμφανίζει πτώση κατά 71%. Παρά τα προβλήματα, πάντως, η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις των κρατήσεων εισιτηρίων των διεθνών αεροπορικών εταιριών. Αυτό επιβεβαίωσε σε σημερινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την επανεκκίνηση των πτήσεων της εταιρίας στην Ελλάδα η εκπρόσωπος της Ryanair, Chiara Ravara, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται ψηλά στη ζήτηση εισιτηρίων από χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Πολωνία, οι σκανδιναβικές χώρες αλλά και η Ιταλία.

Η ιρλανδική χαμηλού κόστους εταιρεία ξεκίνησε εκ νέου το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεών της από την Αθήνα από χθες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πτήσεις προς 30 προορισμούς όπως η Μπολόνια, το Βερολίνο και το Σαρλερουά.

Για να γιορτάσει την επανεκκίνηση των πτήσεών της από την Αθήνα το καλοκαίρι 2020, μάλιστα η Ryanair εγκαινίασε πωλήσεις θέσεων από 19.99, απλή διαδρομή, για ταξίδι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο 2020, με την κράτηση να έχει ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 3 Ιουλίου, αποκλειστικά μέσω του Ryanair.com.

«Η Ryanair είναι χαρούμενη που ανακοινώνει την επανεκκίνηση των πτήσεών της από την Αθήνα, μετά από σχεδόν 4 μήνες διακοπής. Η πτήση μας από την Αθήνα προς τη Ρώμη - Ciampino αποτέλεσε την έναρξη του θερινού προγράμματος 2020 της Ryanair για την Αθήνα, το οποίο από σήμερα προσφέρεται στο σύνολό του στη διάθεση του κοινού για κρατήσεις, συμπεριλαμβάνοντας 30 δρομολόγια προς προορισμούς αναψυχής & business σε όλη την Ευρώπη» επεσήμανε η κυρία Ravara.

Από την πλευρά της η Ιωάννα Παπαδοπούλου χαιρέτισε την επανεκκίνηση των πτήσεων του ιρλανδικού αερομεταφορέα σημειώνοντας πως η Ryanair με τη βάση της στην Αθήνα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό αεροπορικό συνεργάτη του αεροδρομίου της Αθήνας.

ΚορονοϊόςRyanairτουρίστεςαεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος