Ελλάδα|02.07.2020 22:48

Τουριστικοί πράκτορες Βόρειας Ελλάδας: Αισιοδοξία για το υπόλοιπο της σεζόν

Newsroom

Αισιοδοξία για καλύτερες μέρες με την έλευση τουριστών εκφράζουν οι τουριστικοί πράκτορες Βόρειας Ελλάδας, καθώς όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης Βύρων Θεολόγης, «η αγορά άρχισε να κινείται και η ελπίδα γεννιέται ξανά, με τα αεροπλάνα να πετάνε στους αιθέρες και να ανοίγουν εκ νέου τα σύνορα στην Ευρώπη».

Ο ίδιος αναφέρει ακόμα ότι οι συνάδελφοί του περιμένουν και ελπίζουν «σύντομα να "ανοίξουν" οι ΗΠΑ, η Σκανδιναβία και φυσικά η Μεγάλη Βρετανία που είναι σημαντικές αγορές». Ερωτηθείς για τις πληρότητες της τάξεως του 25% που σημειώνονται σε Χαλκιδική και Πιερία είπε ότι πρόκειται για ένα φυσιολογικό νούμερο, δεδομένης της κατάστασης, το οποίο ωστόσο σύντομα θα αλλάξει: «Θα δούμε το δεύτερο 15μερο του Ιουλίου το νούμερο αυτό να γίνεται 50% και τον Αύγουστο ίσως και 75%, διότι οι πρώτοι τουρίστες που θα έρθουν θα μεταφέρουν ως πρεσβευτές του προορισμού τις καλές εικόνες που θα δουν στην Ελλάδα», λέει ο κ. Θεολόγης.

Αναφερόμενος στον οδικό τουρισμό, ο κ. Θεολόγης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί με ακόμη περισσότερο προσωπικό ο σταθμός του Προμαχώνα, προκειμένου να μειωθούν οι ουρές οχημάτων που σχηματίζονται, οι οποίες λειτουργούν αποτρεπτικά.
Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε ως «μελανό σημείο» την εξαίρεση των τουριστικών πρακτόρων από τη διαδικασία του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», δεδομένης της δοκιμασίας που περνάνε οι επαγγελματίες.

πληρότητατουρίστες