Ελλάδα|02.07.2020 17:37

Βόλος: Δεν τον δέχτηκαν συγγενείς για «χρόνια πολλά» και έβγαλε όπλο

Newsroom

Ένα απίστευτο γεγονός σημειώθηκε στα περίχωρα του Βόλου με πρωταγωνιστή έναν 53χρονο άνδρα, τον 59χρονο αδερφό του και τον 27χρονο ανιψιό του. Όλα ξεκίνησαν όταν -με αφορμή τη γιορτή του- τον επισκέφθηκε ο αδερφός του, ο οποίος είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ο 53χρονος δεν τον δέχθηκε και ο αδερφός του έβγαλε... όπλο εναντίον του γιου του.

Όπως αναφέρει το magnesianewsgr, στη συνέχεια ακολούθησε επεισόδιο μεταξύ πατέρα και γιου με βρισιές εκατέρωθεν. Κάποια στιγμή ο 59χρονος πήγε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε οπλισμένος με ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο και το έστρεψε κατά του γιου του, ενώ τον απείλησε ότι θα τον σκότωνε. Ωστόσο, στο περιστατικό ενεπλάκη ο 53χρονος άνδρας που γιόρταζε και αφού τον αφόπλισε του ζήτησε να φύγει από το σημείο, ενώ του έδωσε και το όπλο του. Ακολούθως θείος και ανιψιός πήγαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου κατέθεσαν μήνυση στον 59χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη. Ο άνδρας κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή απειλή και παράνομη οπλοφορία. Η σύλληψη έγινε χωρίς αντίσταση ενώ το όπλο παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Σημειώνεται πως ο άνδρας είχε άδεια οπλοκατοχής.

Κρίθηκε ένοχος

Την Τετάρτη ο 59χρονος άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμειοδικείου, το οποίο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Ακόμη αποφάσισε την κατάσχεση του όπλου. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι πήγε στο σπίτι του αδελφού του που γιόρταζε για να του ευχηθεί, χωρίς να έχει καταναλώσει αλκοόλ. Τότε βγήκε ο γιος του και του είπε να μην μπει στο σπίτι, κάτι που τον στενοχώρησε. Στη συνέχεια τόνισε ότι πήγε στο αυτοκίνητο και πήρε το όπλο για να τον εκφοβίσει, καθώς από τότε που χώρισε με τη σύζυγό του δεν είχε καλές σχέσεις μαζί του. Ακόμη υποστήριξε ότι δεν είναι μέθυσος και εργαζόταν μια ζωή κάνοντας και υπερωρίες για να συντηρήσει την οικογένειά του, ενώ για το ότι μετέφερε το όπλο στο αυτοκίνητό του, ισχυρίστηκε ότι επειδή κάνει εργασίες στο σπίτι που μένει και έχει ανοιχτά τα παράθυρα, φοβήθηκε να μην το κλέψουν. Για τον λόγο αυτό, το είχε στο αυτοκίνητό του.

Από την πλευρά του ο 27χρονος γιος του είπε ότι βρισκόταν στο σπίτι του θείου του που γιόρταζε και όταν πήγε ο πατέρας του, ήταν πολύ μεθυσμένος. Ακολούθως του είπε να μην μπει, για να μη δημιουργηθεί επεισόδιο, με αποτέλεσμα να πάρει το όπλο, να το στρέψει εναντίον του και να τον απειλήσει ότι θα τον σκοτώσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η κατάθεση του 53χρονου άνδρα. Όπως τόνισε ενώ ήταν στο σπίτι του μαζί με άλλους συγγενείς, εμφανίστηκε ο αδερφός του, εμφανώς σε κατάθεση μέθης. Τότε, μαζί με τον ανιψιό του, του είπαν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος εξαιτίας της κατάστασης που είχε περιέλθει. Σημειώνεται ότι για το επεισόδιο, αν και έγινε σύλληψη, δεν υπήρξε ενημέρωση από την Αστυνομία.

αλκοόλΒόλοςαστυνομία