Ελλάδα|19.12.2018 23:22

Αποκλειστικό: Το κελί απόδρασης του επικίνδυνου ληστή των ΕΛΤΑ στα Βίλια

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 40χρονου ληστή, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος απέδρασε τα ξημερώματα της Τρίτης από τα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας είναι ιδιαιτέρως μεγάλη, καθώς ο συγκεκριμένος δραπέτης θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. εξαιρετικά επικίνδυνος. Στις 27 Νοεμβρίου 2018 μαζί με ακόμα δύο συνεργούς του είχε πραγματοποιήσει ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στα Βίλια, όπου έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους κακοποιούς και τους αστυνομικούς.

Οι δράστες δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ όταν είδαν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν στα πυρά. Ο δραπέτης είχε τραυματιστεί από σφαίρα και στη συνέχεια συνελήφθη. Αφού νοσηλεύτηκε φρουρούμενος στο Τζάνειο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες, μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής μέχρι να γίνει η μεταγωγή του στη φυλακή, καθώς ο Εισαγγελέας είχε ήδη διατάξει την προφυλάκισή του.

Τα ξημερώματα της Τρίτης κατάφερε μαζί με ακόμα ένα άτομο να κόψει με λίμα τα σίδερα του παραθύρου των κρατητηρίων και να αποδράσει. Μαζί του επιχείρησε να δραπετεύσει ακόμα ένας κρατούμενος, ο οποίος, όμως, συνελήφθη από φρουρό του κτιρίου. Ο 40χρονος κακοποιός, ωστόσο, κατάφερε να εξαφανιστεί στο σκοτάδι και ακόμα αναζητείται.

Οι αστυνομικοί τον ψάχνουν έχοντας στα χέρια τους τη φωτογραφία του. Εκτιμάται ότι αναζήτησε και βρήκε κάπου προσωρινό καταφύγιο, μέχρι να προσπαθήσει να διαφύγει από τη χώρα, ενδεχομένως με προορισμό την πατρίδα του. Για την απόδραση έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία την ώρα που έλαβε χώρα το περιστατικό. Ένα από τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι το πώς βρέθηκε η λίμα μέσα στα κρατητήρια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Σταματάκης κάνει λόγο για έλλειψη σε προσωπικό που δημιουργεί κενά ασφαλείας, ενώ επικρίνει το γεγονός της παρατεταμένης κράτησης του επικίνδυνου ληστή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. 

Ληστεία ΒίλιακακοποιοίΕΛΤΑ