Ελλάδα|06.07.2020 13:39

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν στέγες και ποιμνιοστάσια-Καταστράφηκαν καλλιέργειες

Newsroom

Iσχυρές καταιγίδες μέχρι και αύριο στα ηπειρωτικά, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία, ενώ ήδη η κακοκαιρία άφησε πίσω μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στη Βόρεια Ελλάδα, με χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές.Τεράστια καταστροφή προκάλεσε σε καλλιέργειες η καταιγίδα και στο Κιλελέρ. Το χαλάζι, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, ισοπέδωσε ποιμνιοστάσια και ξήλωσε στέγες στο χωριό Κράνωνας.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της επαρχίας της Ελασσόνας από την έντονη βροχόπτωση, προκαλώντας προβλήματα στους οικισμούς, σε αγροτικούς δρόμους και σε καλλιέργειες. Παράλληλα, οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σύμφωνα με την ΕΡΤ σε στέγες, ενώ δέντρα έσπασαν σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα περιμετρικά της πόλης, ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, με τα τεχνικά συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Eurokinissi

Το καλοκαιρινό μπουρίνι χτύπησε δύο φορές τον θεσσαλικό κάμπο,το απόγευμα του Σαββάτου αλλά και το μεσημέρι της Κυριακής.  Ράπισμα 40 λεπτών από χαλάζι, περιγράφουν και καλλιεργητές, ζητώντας άμεση εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ.

Ανυπολόγιστες ζημιές στη Μακεδονία από τη χαλαζόπτωση

Στη Μακεδονία, στον δήμο Εορδαίας, χαρακτηρίζεται πρωτοφανής η χαλαζόπτωση. Στο χωριό Δροσερό στην Πτολεμαίδα, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Το χαλάζι ισοπέδωσε καλλιέργειες προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε σιτηρά και οπωροκηπευτικά στον κάμπο 4 χιλιάδων στρεμμάτων του νομού Κοζάνης. Σε απόγνωση οι καλλιεργητές  είδαν όλη τους την παραγωγή να καταστρέφεται λίγο πριν από την συγκομιδή. Σιάτιστα και Γρεβενά έζησαν θεομηνία με τη βροχή και το χαλάζι να πέφτει για πολύ ώρα.

Eurokinissi

Το απόγευμα της Κυριακής, 5 Ιουλίου, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος, έσπασαν δέντρα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής στο Κιλκίς. Στη Σκύδρα από την έντονη βροχόπτωση σημειώθηκαν μικροζημίες στα Καλύβια, στον ποταμό Λουδία προς Αλεξάνδρεια τα νερά κάλυψαν τη γέφυρα και επενέβη η Τροχαία, στον Πενταπλάτανο η βροχή ήταν έντονη σε συνδυασμό με λίγο χαλάζι ενώ οι διακοπές ρεύματος δημιούργησαν προβλήματα σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. 

Αλλά και στην Πελοπόννησο στα χωριά της ορεινής Γορτυνίας το χαλάζι είχε το μέγεθος κερασιού.

Eurokinissi
κακοκαιρίακαταστροφέςκαλλιέργειες