Ελλάδα|07.07.2020 08:41

Κορονοϊός: Το 17% των ρευματοπαθών διέκοψε τη θεραπεία του

Newsroom

Σχεδόν δύο στους δέκα ρευματοπαθείς (17%) αναγκάστηκαν να διακόψουν τη θεραπεία τους λόγω του κορονοϊού, ενώ δύο στους τρεις ασθενείς είδαν την ψυχολογία τους να επηρεάζεται και την αβεβαιότητα και το φόβο να κυριαρχούν. Παρόλα αυτά δεν ζήτησαν βοήθεια, ενώ σε μεγάλο ποσοστό η αρνητική ψυχολογία εξακολουθεί να παραμένει.

Τα παραπάνω αποτελούν συμπεράσματα έρευνας, που παρουσιάστηκε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν, από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κατερίνα Κουτσογιάννη.

Παράλληλα - και σύμφωνα με την έρευνα - το 42,5% δήλωσε ότι διεκπεραιώνει τις καθημερινές του εργασίες με δυσκολία συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο, τρεις στους τέσσερις ρευματοπαθείς (76,3%) δεν έκαναν χρήση άυλης συνταγής, πιθανότατα λόγω της δυσκολίας να χειριστούν τις νέες τεχνολογίες, ενώ ένας στους τέσσερις (28,4%) αντιμετώπισε πρόβλημα καθυστέρησης στην προμήθεια φαρμάκων.

Εξάλλου, το 68,2% δεν αντιμετώπισε πρόβλημα πρόσβασης στον γιατρό, το 75,5% δεν αντιμετώπισε πρόβλημα πρόσβασης στη φαρμακευτική αλλαγή, το 59% δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στη συμμόρφωση στη θεραπευτική αγωγή ενώ τo 55,7% ενημερωνόταν από το ίντερνετ και το 54,8% από τις ιστοσελίδες των συλλόγων ασθενών.

Κορονοϊόςρευματοπαθείςθεραπεία